måndag 24 januari 2011

Dulce de leche

Jag kan stolt meddela att jag varit på gymet ytterligare en gång sen sist =0) Det måste vara väskan som fortfarande peppar mig ;0)
Det är nog nödvändigt att hålla i gång för det har blivit mycket smaskigheter på sista tiden.
I helgen hade dottern födelsedagsfest för några tjejkompisar. Hon gjorde cakeballs och de har jag småätit av under helgen. Till efterrätt var det beställt marängtårta med dulce de leche, jag passade på att koka 2 burkar för jag tänkte prova att baka med den.

För er som undrar vad dulce de leche är så är det en burk sockrad kondeserad mjölk som man kokar mellan 2-3 timmar. Det gör att den förvandlas till himmelskt len kolakräm. Gott till glass, som tårtfyllning eller att äta som den är med sked, direkt ur burken =0)


I söndags bakade Ebba en sats hallongrottor men hon bytte ut hallonsylten mot dulce de leche och det fungerade alldeles utmärkt! Mycket gott!

Nu har blogger fått fnatt och gör som den vill med bilderna, det går inte att få in någon text nedanför sista bilden... skumt...

Anyway...Hon fick en jättemysig present av en av tjejerna,
den tror jag att jag ska visa er nästa gång...

Ha det så bra!
Kram Linda

4 kommentarer:

Anna sa...

Härligt jobbat Linda!

Bonnfrua sa...

Det där har jag hört talas om att koka mjölkburkar länge. Fast då var det missionärer som inte hade ngt annat till lördagsgodiet till barnen. Funkar även här hemma alltså! :-)

Nattmia sa...

Bra jobbat med träningen :-)
Borde jag med ta upp igen för nu var det lääääängesedan..

Mmmm så gott det där såg ut.. Fast just nu se allt gott ut i mina ögon, är otroligt sötsugen..

Ha en fin dag..

Kram Mia

Älskade pion sa...

Mums,vad gott det såg ut.Duktig du är på att baka.;)Kramar Ulrika