torsdag 16 maj 2013

Norrlandskaka

Igår hade vi nätverksträff med Hk-lärarna i länet här hos mig på min skola.
 Det är en värdefull fortbildning för oss som ganska ofta 
arbetar själva som lärare i vårt ämne på skolan.
Att få bolla tankar och idéer med andra och utbyta erfarenheter känns viktigt.
Det blev som vanligt en mycket trevlig kväll :)


Jag fick en flaska vin av en av kollegorna som uppskattning för 
det jag har delat med mig, sånt sätter verkligen guldkant på tillvaron.
Tack snälla Ulla !!

Som sig bör fikade vi så klart :)
Här kommer receptet på Norrlandskakan som jag lovade.



Norrlandskaka

Kakan:

2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk kanel
75 g smält smör

Fyllning:

1 äggula
50 g smält smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Kakan:
Vispa ägg och socker pösigt
Tillsätt mjölken
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Blanda i det smälta smöret
Grädda ca 30 minuter i 175 °C


Blanda i hop fyllningen
Dela den avsvalnade kakan i 2 delar
Häll fyllningen över de två delarna och lägg sen i hop den.
Pudra florsocker över kakan.

Serveras gärna med lättvispad grädde.

Jag bakade även ett filmjölksbröd till kvällen men det 
receptet kommer en annan dag.

Hoppas solen skiner på er idag!
Kram Linda


1 kommentar:

Carina sa...

Är inte riktigt säker på om det är ett recept jag gjort förr, men jag norpar det och kopierar så får vi se om det är nytt eller inte. Alltid kul med lite nyheter:)
Gött med lite uppskattning och då särskilt i den formen....*ler*
Ha det gott.