Goda vänner och god mat

För ett tag sen hade vi goda vänner på besök. Det är synd att man har så mycket för sig i livet att det blir så sällan. Men det är alltid lika trevligt när vi träffas! Ullis är så duktig på det vi kallar "prudilutter" Ni vet, fina saker som man bara måste ha, fina burkar, ljuslyktor och sånt...

Titta vilken fin sak hon hade med sig till mig.
En jättemysig burk med hemmagjord müsli !
I like!

Supergod att ha på morgonfilen!


Jag lagade mat till kvällen.
Jag har ju tre frysar fulla med älgkött så valet av kött var ju enkelt =0)
Det fick bli älgfile som jag gnuggade in i "rubb" av örtkryddor, brynde på i stekpanna och sen satte termometer i och skjuts in i ugnen! Tog ut den när innertempen var 60 grader och lät den vila under folie i ca 40 minuter. Sen är det bara att servera, lagom rosa. Tycker man inte om rosa kött kan man låta tempen stiga till 65 grader innan man tar ut den.


Till detta en blåbärssky. En rödvinssås som bas som man sötar upp med lite balsamvinäger och rörsocker. Precis innan servering tillsätter man 1 dl blåbär och värmer på igen.
Supergod till viltkött!

Stekte lite trattisar tillsammans med lite bacon och salladslök som tillbehör.

Sen en god blandsallad med rödlök, sharonfrukter,paprika, gurka, äpple, körsbärstomater, lite blåmögelost i tärningar och lite valnötter. Ringla lite cremig balsamvinäger med fikonsmak över innan servering.

Sen till potatisen. Jag gjorde en potatisterrin med västerbottenost. Den kan jag rekommendera. Gör den helst dagen innan så den kan stå kallt över natten, då blir den bäst! Klicka på bilden här nedanför så blir det enklare att läsa!

Här närmar sig julmarknaden så det är fullt upp! Om det är några av er som är i Örebro på lördag är ni välkomna till Adolfsbergsgården mellan 10-13. Där står jag och M och säljer våra alster. Kom gärna och handla och säg hej! Fika lite, ta en lott eller hoppa i hoppborgen ;0)

Missa inte min utlottning.
Vinnarna dras den 1:a advent

Kram Linda

Kommentarer

Mmmmm så gott det lät..
Vilken fin burk med müsli du fick..

Ha en bra dag..

Kram Mia
Vilken smaskig middag=) Visst är det synd att man inte har eller tar sig tid att träffa vänner oftare. Det ger så mycket att i goda vänners lag äta något gott och prata och skratta. Vilken fin burk med müsli du fick, hemgjord müsli är så gott.

Ha en fin dag!
Kram,
Regina
Åh vad gott det där lät och vilken underbar present du fick.
Nu ska jag in och delta i din utlottning. Kul att du är med hos mig.
Ha en fin helg
Kram Agneta
Vilken underbar present du fick,superfin.Ha en trevlig advent.Kram Ulrika

Populära inlägg