tisdag 8 december 2009

Lyxiga muffins

Så här i juletid är ju alltid saffranet lite dyrare än annars men i år är det nog rekord tror jag! Hörde på nyheterna igår att 1 kg saffran kostar upp till 70000 kr!! Så dessa saffransmuffins känndes extra lyxiga, så här på en helt vanlig tisdag.
Leilas grundrecept är superbra! Här avskrivet a´la Linda för att följa med till eleverna i HK-salen (är ju lite rädd om min Leilabok) Klicka på bilden så blir det lite lättare att läsa.

De söta muffinsformarna är köpta på Lagerhaus.

Jul och hantverksmässan i Kista var mysig att strosa runt på några timmar. Mycket nya ideer och inspiration. Det finns verkligen massor man skulle vilja prova på men tiden räcker liksom inte till. Var på ytterligare en julmarknad i lördags med vår betong, kolla in M:s bilder här. Det gick bra och nu är det inte så mycket kvar av alla tomtar. Ska bli skönt med en paus men vi vet ju hur vi är, kan inte hålla oss borta särskilt länge, ideerna bara bubblar ju fram =0)
Nu är det bara några dagar kvar, sen ska betygen vara satta och sen kan jag börja slappna av och se fram emot julen... å kanske börja fundera på lite julklappar....
Hoppas ni har det bra och njuter av adventstiden.
Kram


Å glöm inte utlottningen av receptboken!!

7 kommentarer:

Marina sa...

Ja, dessa betyg! Har ju tonåringar och som de sliter denna veckan, helt sanslöst! Fyra prov och fem inlämningsuppgifter på inom fyra dagar för 9:ondeklassaren. Helt vansinne! de gick till rektorn idag och fick medhåll men det är ju för sent att ändra något nu.

Ha det bra! Kram!

hemma hos lilla mej sa...

åhhhh vad smarrigt med saffransmuffins.1000 tack för receptet alltid skoj testa nya.ha det gott kramiz Rita.

Älskade pion sa...

Vad smarriga dom såg ut. Vad kul att det har gått så bra för er med era alster. Ha en skön dag. Kram Ulrika

Syster Yster sa...

Hallå där! Tack för inbjudan förresten. Du fick en hälsning efter din kommentar hos mig att tomten säger att du ska åka till Käkeläs Finnmöbler och prata soffor med Micke. Hm undrar just om tomten var så inblandad eller kanske en säljvillig möbelsäljare.
Anette

Nattmia sa...

Där krokusen odlas har det ju fryst förra året så därför är det extra dyrt med saffran i år.. Man får äta med andakt som sagt..

Muffinsen ser smarriga ut..

Ha en bra dag..

Kram
Mia

Anonym sa...

Tänkte samma tanke då vi förra helgen bakade lussebullar. "Dessa får ätas med andakt." :) Fina muffinsformar! Kram Sofia

Hanneles julparadis sa...

Kanske ska jag testa..