Dagvill...

Blir lite dagvill när man är långledig... jobbångesten har börjat göra sig påmind redan trots att hela söndagen är kvar imorgon. Lite pirr i magen har jag också, jag ska nämligen på en anställningsintervju på måndag. Mitt jobb som jag har nu kommer inte att finnas kvar efter sommarlovet på grund av sjunkande elevantal så jag hamnar i omställning som det så fint heter. Jag får försöka se det som en möjlighet till utveckling även om jag kommer att sakna elever och kollegor något oerhört. Annars fortsätter vi njuta av det härliga vädret, maken genom att jobba vidare på planket och jag genom att.... ja vad har jag gjort idag? =0)Tog en sväng ut till landet för att kolla in bygget, där spikades det pärlspont i köket för fullt. Superfint kommer det att bli. Jag och sonen tog en sväng ner till vattnet med hunden. Populärt!
Inte så mycket båtar än men nu rasslar det nog till de kommande veckorna och sen ligger alla i. Tindra ser det ju som sin uppgift att rädda alla vasstrån som flyter, undan drunkningsdöden och drar upp dem på land. Behöver jag säga att det är ett evighetsprojekt =0)

Vi grillade igår! Vi hade ju ett helt vildsvin att dela med oss av så vi bjöd in till grillfest! 14 vuxna och 16 barn var vi! Det var folk överallt men OJ så trevligt! Tänkte dela med mig av min absoluta favvo-barbequesås, passar till allt grillat och blir ganska mycket så det räckte gott till oss vuxna igår. Kan serveras både varm och kall.


BBQ-sås
5 tomater
3 schlottenlökar
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
3 dl kycklingbuljong
½ dl äppelcidervinäger
3/4 dl råsocker
1 msk riven ingefära
1 dl torkade aprikoser
2-3 kanelstänger

Hacka allt i bitar och blanda med olja, buljong,vinäger, socker och kanelstängerna
Låt koka upp och puttra en stund. Kör ett par varv med ballongvispen eller mixerstaven för att mosa allt till lagom konsistens. Ta upp kanelstängerna bara annars går stavmixern kanske sönder =0) Lägg tillbaka dem så de får koka med resten av tiden.Salta och peppra och låt den koka ihop till en simmig konsistens ca 30 minuter. Plocka ur kanelstängerna och servera!

Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram L

Kommentarer

ja det är inte alltid så enkelt att vara hemma .Ibland är det jobbigt att få tiden att gå och ibland svårt att få tiden räcka till.1000 tack för du delar med dej recept på spsen.visst har vi ett helt otroligt fint väder.Ha en mysig kväll kramiz~~~~RITA~~~~~.
Marina sa…
Önskar dig lycka till på jobbintervjun på måndag. Här har det varit sol idag men lite kall vind. Gäller att hålla sig på rätt sida av huset då.
gamla skolan sa…
Vilken mysig grillfest ni har haft ! Din bbq sås skall jag visa för maken som älskar den typen av sås . Kramar Susanne / den gamla skolan
Viola sa…
Håller tummarna för dig, fick ett samtal igår från en av mina bästa vänner, hon har varit på samma skola i 35 år som musiklärare men nu är det svíktande elevunderlag så fr o m i höst är hon satt i vikariepoolen, verkligen tufft och hon är verkligen besviken och deppig och det kan man ju förstå när man närmar sig 60-strecket, ha en skön söndag, kram
Inas sa…
Hej Du!

Vad avund jag blir... Och vad gott det låter hel gris... BQ såsen ska jag prova låter gott. Kul att ni får träffa vår släkt... Det var ett tag sedan vi såg dem. Ha en riktigt trevlig söndag och du jobbar inte förren måndag så ta det lugnt och njut av dagen många kramar Ina, hoppas du får ett bra jobb.
Lycka till med intervjun, tänk på vad bra du är och glöm inte att djupandas. Vilken söt hund, kram Eva.
Ska skriva av receptet, låter jättegott.'

Lycka till på måndag.
kram Kristina
Vit som snö sa…
Såg ut som ett recept jag måste prova den där såsen! Åhh så härligt det såg ut där vid bryggan! Jag är uppvuxen på vattnet och känner mej aldrig så hemma som där! Fast vi har inte båt nu, det är så kort säsong här i norr:-(
Massor av lycka till på din jobbintervju!!
Kram Cilla
Lycka till nu på din intervju, det kommer att gå såå bra. Vilken fest ni haft, förstår att maten smakade.
Kram på dig/ingela.
Patricia sa…
Ja det är jobbigt med EP´n och Rozzi fick ett anfall till klockan 01.00 i natt, låg halvvakten pga hostan och sen tar det tid att komma till ro efter ett anfall så det blev inte mycket sömn i natt.

Det är så jobbigt när man inte vet när nästa anfall kommer. Hon får dem oftast i samband med löp och skendräktighet men hon ska inte löpa nu så jag blir lite orolig varför hon fick 2 anfall just nu..men men.

Då hade hon jobb Tindra om hon skulle plocka upp alla vasstrån.. ha ha..min springer Eddie var likadan, apporteringsidiot... =D

Ha en fortsatt söndag!
Kram Patricia
himlaverket sa…
Hej,
bra grilltips.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram Ulla
Lycka till med intervjun, du får försöka tänka att du är du och bra som du är!
Tack för receptet på såsen det ska jag prova någon gång! Kram Maria
Syster Yster sa…
Tack för en supertrevlig kväll med god mat.
Trots så många barn så märks de väldigt lite. De börjar bli stora nu och löper ifrån oss. Skönt men oxå lite ångestskapande.

Lycka till imorgon, det kommer gå superbra!!!
Själv ska jag öva återupplivning på nyfödda.

Anette
Hoppas intervjun går bra!!! Fina bilder du visar (som alltid)!!!
Veckan går fort det är snart helg igen!!

Ha det gott, kram Camilla.
Det receptet ska jag spara till nästa grillning.
Hoppas det går bra på anställningsintervjun imorgon!
Hoppas att det går bra med intervjun. Här är det likadant. Får reda på i veckan om jag får vara kvar på skolan eller måste byta till hösten. Blir ju i alla fall inte utan jobb. Ser så härligt ut vid sjön.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis
Härligt! Som riktiga försommarbilder! Kram
Katarina sa…
Wow, vilken härlig fest ni verkar ha haft! Lycka till på intervjun!
Kram Katarina
Vilka härliga bilder vid vattnet, med uppkavlade byxor och solsken!
Du undrar om min butik. Den ligger 18 km från Örebro centrum mot Lindesberg efter Riksväg 50.
Välkommen på en titt nån dag! :o)
Önskar dig riktigt lycka till med intervjun!
Kram Kicki
Vill passa på att önska dig lycka till med intervju. Såg att du besökte min blog och du får gärna länka till mig om du vill. Tack för titten!

Populära inlägg