Kanelbullekladdkaka
4 oktober är Kanelbullens dag!


Den sista slatten ska nu smaksättas med kanel.

Ringla nu ut kanelsmeten i formen så att du får utseendet av en stor kanelbulle. Jag använde en plastpåse som jag klippte hörnet av bara.


Låt den svalna lite och servera sen med lite lättvispad grädde. Mumsigt värre 😊

Inte som en kanelbulle men en riktigt bra kopia och genväg 👍🏻
Värt att fira om man gillar bullar.
Här hemma fanns det ingen jäst ( eller ork att dra i gång bullbak heller för den delen) så jag tog en genväg. Jag älskar genvägar !
Så det fick bli en kladdkaka med kanelbullesmak.
Kanelbullekladdkaka ca 10 bitar
Sätt på ugnen på 175 grader
Smörj en form med löstagbara kanter
Smält 200 g smör eller margarin och låt svalna
Blanda 4 ägg med 3 dl socker
Tillsätt 2 tsk mald kardemumma och 2,5 dl mjöl
Blanda allt ordentligt, inte vispa!
Rör ner det smälta smöret och blanda väl.
Häll upp största delen av smeten i formen men spara sista decilitern smet.
Den sista slatten ska nu smaksättas med kanel.
Jag rörde i ca 2 -3 tsk kanel men du kan ta mer än så, jag hade velat ha lite tydligare kanelsmak.
Ringla nu ut kanelsmeten i formen så att du får utseendet av en stor kanelbulle. Jag använde en plastpåse som jag klippte hörnet av bara.
På med pärlsocker och skjuts in i ugnen!
Ca 15-20 minuter i 175 grader. Tänk på att den ska vara kladdig! Den eftergräddas lite efter att du tagit ut den också så låt den inte vara inne för länge. Lite dallrig i mitten ska den vara.
Låt den svalna lite och servera sen med lite lättvispad grädde. Mumsigt värre 😊
Inte som en kanelbulle men en riktigt bra kopia och genväg 👍🏻
Ha en fortsatt fin söndag!
Kram Linda
Kommentarer