Varmaste sommaren i mannaminne

Evigheter sen jag tittade in här och mycket har hänt....
Här kommer ett mastodontinlägg med glimtar från sommaren.
Ta en kaffepaus i mitten om det blir för jobbigt 😅



Sommaren började tråkigt med ett cancerbesked. Tindra var äldsta springer spaniel visade sig ha långt gången skelettcancer och hade dolt sin smärta tappert från oss andra. 



Hon fick somna in i början av juni, några dagar från sin 12-års dag.



Vi fick fina år tillsammans och det känns fortfarande tomt även om vi har ytterligare ett yrväder här hemma. Men det är verkligen stor skillnad på personligheter.



Äldsta dottern Ebba tog studenten, crazy! Galet att hon har blivit så stor. Vi är så stolta över hennes prestationer och den kvinna hon har blivit. Nu väntar en höst med nya äventyr innan vidare studier nästa höst.



Efter studenten återhämtade vi oss några kvällar på sjön. Det är verkligen avkopplande!





Sen var det dags för nästa milstolpe, Noa gick ut 9:an och lämnade grundskolan. Med en sista ansträngning gick han ut med riktigt bra betyg och kom in på den utbildning han önskade. Så bra jobbat. Nu är han inne på andra skolveckan på gymnasiet och trivs som fisken i vattnet. Det känns bra i mammahjärtat.



På tal om fisken i vattnet, Sköldis vår sköldpadda flyttade hemifrån och in hos min arbetskamrat som har en stor damm i trädgården. 



Snacka om uppgradering från akvariet. Här får han det toppen och vi kan besöka honom när vi vill.



Jonas och jag drog till Spanien och vårt älskade La Mata ( Torrevieja). Vi hyrde ett radhus med gott om plats för kidsen kom ner en vecka i mitten av vår vistelse.



Vi firade vår 24:e bröllopsdag 💕
Den har vi firat i Spanien de senaste 6 åren.



Kidsen hängde med oss en vecka, 
även Ebbas pojkvän Edvin hängde på!
Supermysigt!





Älskar kvällspromenaden längs La Matastranden



Vi fick med oss värmen hem, så efter våra 18 dagar i den Spanska värmen följde många fler, nästan lika varma dagar, här hemma. Underbart tycker jag som älskar värmen men besvärligt för bönder och bränder. 



Båtlivet är ju underbart när det är soligt och varmt så båten har vi njutit mycket av i sommar.



Yrvädret Zelda har acklimatiserat sig som ensam hund i huset. Det var några förvirrade dagar efter vi tagit bort Tindra, hon letade och letade. Men nu tycker vi att det går bra igen.
Men så har hon också en ny kompis...



Jonas lillebror och hans sambo har köpt en lite taxvalp. Ett energiknippe :)



Vi har fått fantastiska ljumna kvällar den här sommaren som vi ska minnas i vinter.



Den här lilla donnan är en evig följeslagare 💕


Livet har levts till stora delar på altanen och kosten har varit enkel, läskande och salt, den här sommaren.



Vi har hjälpt till att flytta mina föräldrar från villa till radhus i sommar med allt vad det innebär med renovering och konkande av grejer. Mamma och pappa har verkligen jobbat på bra i värmen. De bodde hos oss ett par månader däremellan innan de fick tillträde. Grejerna magasinerades under tiden. Passade bra, vi fick smidig hus och hundvakt medan vi var i Spanien och ovärderlig hjälp kring studenten. Barnen har verkligen tyck att det har varit mysigt att ha mormor och morfar här. 



Nu är dom i stugan i Norrland och återhämtar sig ( lite älgjakt blir det nog också) innan nästa ryck i huset. Vi har lite kvar att göra i trädgården som inte gick att göra i värmen och så ska lilla toaletten renoveras i höst.



Nu har hösten dragit i gång på allvar. Jag har börjat en ny termin med nya elever. Full fart mot jullovet 😉
Jonas har börjat ett nytt jobb och pendlar till Stockholm om dagarna. Ebba har fått jobb dom vikarie/resurs på mellanstadiet på samma skola som jag jobbar på, men jag är på högstadiet. Noa är igång på gymnasiet och trivs redan. Vi ser fram emot en fin höst! 🍁
Kram Linda

Kommentarer

Ditte sa…
Tack för fin läsning och så roligt att följa er och det som hänt i sommar. väldigt trist med Tindras sjukdom och dte tar tid att hämta sig. Jag är ju "mattemor" till en labrador, Curre, min dotters familjs hund, så jag kan tänka mig tomheten. Olika examen för barnen, La Mata, tid hemma, på sjön och en hel del annat. En fin sommar.
Härliga bilder. Önskar dig och de dina en fin höst.
Kram!
Carina sa…
Hej!

Om du visste så längesedan jag var inne på bloggsidorna överhuvudtaget!!!!
Fick ett ryck idag, då jag kände att jag borde rensa lite bland mejlen på det kontot min blogg går på, och då såg jag ditt inlägg. Följer dig ju på instagram, men det är inte riktigt samma sak....fast enklare :)
Vad trist med Tindra, men så är det. Jag vet ju sjäölv....Har man väl tagit sig an ett djur, så får man fullfölja det uppdraget ända till slutet. <3
Men ack så söt den lilla taxvalpen är....den kunde man ju pussa ihjäl sig på.
Önskar dig en fin och skön höst.
Kram Carina
Lin sa…
Tusind tak :)

Populära inlägg