torsdag 8 juni 2017

Citronrisotto med räkor

Idag fick dottern välja middagsmaten.
När hon gör det blir det oftast citronrisotto med räkor.
Det gör inget, det gillas av alla i familjen. 
Till och med sonen som är ganska kinkig med maten gillar det här :)




Här kommer receptet så ni kan testa! 

Citronrisotto
Till 4 portioner 

Koka upp ca 1 liter vatten med 1 buljongtärning, jag brukar ta grönsaksbuljong, i en kastrull.
2 små sharlottenlökar hackas och stekes mjuka i lite margarin i en stekpanna.
Tillsätt 3 dl avorioris i stekpannan, när det har blivit glansigt tillsätter du buljong, ca 1 dl.
Sänk värmen till medel, det ska puttra inte stormkoka,
då kokar vattnet bort för fort och riset blir hårt.
Rör om med jämna mellanrum så att stärkelsen i riset frigörs, det gör risotton krämig
Så fort vattnet verkar ha kokat in tillsätter du lite till, fortsätt så tills dess att riset är mjukt. Det brukar ta ca 20 minuter och ca 1 liter vatten. 
Medan du gör detta river du ca 1-2 dl parmesanost och skalet av en tvättad citron i en skål. Pressa sen ut saften ur citronen.



Tillsätt ca 2 dl matlagningsgrädde och 1 äggula



När riset känns färdigt= mjukt så rör du ner ost/citronröran så att osten smälter.
Tillsätt 1 burk räkor.
 Smaka av med salt och peppar.
Låt räkorna bli varma men det ska inte puttra för då blir räkorna lite sega.




Jag hade lite färsk sparris hemma som jag stekte upp i lite olja och salt och strödde på vid serveringen.
Servera med gott bröd, här blev det vitlöksbröd.

Lycka till!

Kram Linda

1 kommentar:

Isas Trädgård sa...

Det ser otroligt gott ut - det här måste jag testa !
Ha det så gott !
Kram/Isa