tisdag 5 juli 2016

Snabba wienerbröd


Det finns en hel del genvägar att ta när man bakar och lagar mat och på semestern tycker jag nog att man kan ta lite genvägar :)

Här kommer ett tips på snabba wienerbröd, bra att ta till om man får oväntat besök eller spontant bjuder över någon på en kopp kaffe och vill bjuda på hembakat.

Färdig smördeg är alltid bra att ha hemma. Klarar sig bra i kylen och jag brukar alltid ha några plattor i frysen att ta till om det kniper.

Den här gången hade jag färdigkavlad och då blir de färdiga wienerbröden lite lägre men fortfarande helt okej. Bäst blir det med plattor.


Börja med att dela delen i mindre delar. Min delades i 12 delar.
Skär sen en ram ca 1 cm innanför kanten. Inte helt igenom.


Klicka på lite vaniljkräm på varje ruta, hemmagjord är godast men marsankräm funkar fint :)


Lite bär från frysen fick det bli idag men du har kanske något moget i trädgården nu? 


Sen in i ugnen till dess att de är gyllenbruna, ca 10 minuter. 
Längre om du använder plattor.


Lite florsocker på toppen när de svalnat lite och de är klara att servera.
Superenkelt och ser mer avancerat ut än vad det är :)
Prova vetja!

 Kram Linda




1 kommentar:

Ninnis sa...

Tack för tipset....detta ska testas.....=)

Kram Ninni