lördag 16 maj 2015

Rabarber och jordgubbspaj med mynta

Säsongens första rabarber hamnade inte helt oväntat i en paj :)


Mina föräldrar kom på besök och pappa ringde innan med önskemål om denna smakkombination som han hört någonstans. Han stod för jordgubbarna och jag stod för rabarber och mynta . 


Jag gjorde en vanlig smuldeg på 3 dl mjöl, 1 dl socker och smör tills den blir lagom smulig, brukar bli runt 100 gr. Jag gör den i matberedaren.
Sen hackade jag rabarber och delade jordgubbar tills formen blev full, svårt med mått, det beror så på vilken pajform man använder :)
Sen skulle myntan hackas och strös över... Här uppstod lite förvirring och stress så jag missade det momentet ( jag lagade rådjursgryta och ris samtidigt och det blev lite mycket där en stund) och ställde in den i ugnen efter att ha smulat över degen.
Nåja, vi löste det med att servera resterande jordgubbar och den hackade myntan vid sidan av pajen och det gick utmärkt :)


Men nästa gång får den följa med ner i pajen för pappa hade rätt, det var en mycket bra smakkombination ! Såklart serverades den med vaniljsås! 


Idag får altanen sig en omgång med högtryckstvätten och jag har rensat rabatterna runt poolen. Jonas är och hjälper sina föräldrar i stugan och när han kommer hem ska han montera isär poolsargen och smörja poolskyddet. Sen är det bara att slänga i poolroboten så den får städa upp botten innan vi slår i gång värmen :) alltid härligt när sommarsäsongen drar i gång och man har allt framför sig!
Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram Linda


1 kommentar:

Inger sa...

Åhh... pajen såg väldigt smarrig ut! Min rabarber har inte kommit så långt att jag törs ta av den ännu...