Citronrutor

Jag bjöd på fika på jobbet idag, Citronrutor blev det :)
Hittade receptet i en grupp jag är med i på Facebook för ett tag sen och sparade det till ett senare tillfälle. Alltid kul att prova något nytt! Sen kan man ju diskutera om det är fiffigt att prova något nytt när man ska bjuda så här men på mitt jobb är de inte så kinkiga när det gäller kakor ;) Det mesta brukar gå ner! Jag han inte med att fota själva kakan eller bakmomenten den här gången så ni får hålla tillgodo med en googlad bild.

                                     Foto: Thomas Hjertén 


Citronrutor 
Ca 15 rutor ( 30 trekanter)
Sätt ugnen på 200 grader

Gör en pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
150 g smör

Matberedare är bra att ha men det går naturligtvis att jobba ihop den för hand.

Platta ut degen i en liten långpanna med bakplåtspapper i.
 Större panna ger tunnare kakor. Liten panna ger högre kakor. :)

Grädda ca 15 minuter.

Vispa under tiden ihop nästa smet:
3 ägg
2 dl socker
Vispas pösigt

Tillsätt sedan:
0,5 dl vetemjöl 
Rivet skal av 1citron ( ekologisk och obesprutad såklart)
Saften från 2 citroner ( ca 6 msk)

Häll smeten över pajdegen och grädda ytterligare ca 10 minuter.

Låt kallna ordentligt innan du skär den i bitar och pudrar florsocker över. 
Den kan vara lite lös innan den kallnat men sen går den bra att skära.

Lycka till! 

Kram Linda


Kommentarer

Jag borde jobba på ditt jobb.... MUMS!
Ps. Jag försöker lägga dig till min blogg lista likaså länka till trädgårdsbloggar indelade på odlingszoner men får inte till det... vääääldigt ringrostig märker jag... :(
Ugnen ska vara på 200 grader ☺️/ Linda

Populära inlägg