onsdag 26 november 2014

Fröknäcke


I väntan på stora julbaket fick det bli lite snabbakat i kväll.
Fick ett recept på fröknäcke av skolans kock.
Superenkelt och mycket gott :)


Provsmakades i kväll med lite ädelost på, mycket smaskigt!


Vill du prova ?
Gör så här....

Fröknäcke

Blanda ihop
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor 
3/4 dl linfrön
1 dl maizenamjöl
1/2 tsk salt

Häll sen över 1/2 dl rapsolja ( nästa gång ska jag prova och ta lite mindre och se om det binder ihop ändå) och 1 1/2 dl kokande vatten och rör om till en grötliknande blandning. 

Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper, bred ut den tunnt och strö över lite flingsalt. Ett enkelt sätt att få det slätt och tunt är att ta hjälp av ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och smeta ut det med händerna. Har man ett bakplåtspapper mellan så slipper man kladdet ;)
Jag sporrade ut 15 bitar för att sen lätt kunna bryta i bitar.

Grädda 1 timme i 150 grader. Stäng sen av ugnen men låt plåten stå kvar på eftervärme i ytterligare 15 minuter. Ta sen ut , låt svalna och bryt i lagom stora bitar. 

Lycka till!

Kram Linda





1 kommentar:

Carina sa...

Det där brödet (eller ett snarlikt fröbröd) kan man äta ihjäl sig på, så gott är det!!! Helst med ganska mycket flingsalt på, då blir det istället för chips till mig!
Ha en fin andra advent!