fredag 13 september 2013

Friluftsliv och "Allt-i-ett"

Nu är den här veckan äntligen över!
Det har varit en roddig vecka på jobbet men nu är det gjort :)
I går var jag till Trummelsberg över dagen med våra fina elever i år 9.
De hade tältat och var lagom möra, men de var så duktiga!!
Även om den här veckan har varit jobbig så kan jag bara konstatera att jag har världens bästa jobb! 
Man får såååå mycket tillbaka :)


Kolla vilket vackert ställe de lagade sin stormkökslunch på!


Och diskade!

När jag kom hem var mina föräldrar på plats. 
Mammas jobbarkompis skulle komma och befria oss från pianot :) 
Som jag längtat!

Före:

Efter:


Nu gäller det bara att hitta ett bra vitrinskåp att ställa där i stället....
Angenämt problem :)


Medan vi roddade runt med pianot och umgicks så lagade maten sig själv i ugnen :)
Mycket praktiskt!!

Här kommer receptet på Allt-i-ett-kyckling 

På en djup plåt lägger man:
1-2 potatisar/person , i klyftor
2 grovt tärnade röda paprikor
1 grovt tärnad squash 
Ringla över lite olja
Salta och peppra

Ca 1kg kyckling (innerfileer eller delade stora filéer , de får inte vara för tjocka för då är de inte klara samtidigt som grönsakerna)
Pensla med lite marinad eller grillolja som smaksättning.
Krydda och lägg ovan på grönsakerna.

In i ugnen ca 20-30 minuter på ca 200 grader tills kycklingen inte är rosa längre i mitten och potatisen är mjuk.

Sista 5 minuterna strödde jag över lite oliver och inlagda vitlöksklyftor så de blev varma.

Serverades med 2 olika såser, crème fraîche smaksatt m vitlök och parmesan och mangoraja.

Lycka till!

Kram Linda




1 kommentar:

A sa...

Glömt inte bort äventyren på grusvägarna! Tack för en härlig dag! Kram