söndag 13 januari 2013

Laxrullar

Nyårsföljetongen fortsätter.

Så har turen kommit till förrätten.....

På en bädd av blandad sallad la jag kokt färsk sparris och laxrullar.
Det dekorerade jag med granatäppelkärnor, se här hur man enklast får ur kärnorna ur äpplet.
Till det serverades parmesanskruvar, se här hur man gör dom.


Laxrullarna gör du så här:

Bred ut ett lager aluminiumfolie på bänken, stort som ett A4-ark ungefär.
Lägg sen ett till ark, lika stort, men av plastfolie ovanpå.
Sen lägger du ut den gravade eller rökta laxen på arket. Lägg dom lite omlott så att du får ett laxark som "håller i hop" utan luckor mellan skivorna. Lägg dem i så jämn rektangel som möjligt.

Blanda sen 1 ask Philadelphiaost (jag använde den smaksatta med vårlök) med lite creme fraîche så att du får en bra bredbar konsistens. Jag tycker att den blev aningen stark i smaken. Jag skulle nog ha tagit lite mindre av osten och lite mer av crème fraichen , eller tagit en naturell ost och kryddat den själv. Blanda i några matskedar röd rom.

Nu är det dags att breda ut röran på laxen. Som att breda en jättestor smörgås :)
Gör ett så jämt lager som möjligt. Sen ska man rulla i hop det till en rulle, som en rulltårta blir det.
Ta tag i plastfolien, vik in laxen närmast mot dig och börja rulla. Se bara till så att du inte rullar in plastfolien i rullen ;) Aluminiumfolien ska ligga kvar på bänken än så länge.

När du har rullat i hop hela "laxmattan"i plasten så rullar du in plastrullen i aluminiumfolien. Den hjälper rullen att hålla formen bättre men det är bättre att ha plast mot laxen då den är lättare att dra bort sen. Lägg den sen i kylen så att den blir ordentligt kall. Då är den lättare att skära. Har du bråttom kan du lägga den i frysen. Den tinar snabbt sen när du lägger upp den på tallrikarna.

Sen när gästerna kommer är det bara att lägga upp!

Kram Linda



2 kommentarer:

Carina sa...

Mumsigt gott det både ser ut och låter, alltihop!
Får nog ta och göra lite smarrigt snart....
/Carina

http://vidbjarsjobacken.blogspot.se

Susann sa...

Ser så smarriga ut. Kommer absolut att fixa detta någon dag.