tisdag 4 september 2012

Kantarellpaj med bacon

Idag kom svärfar förbi med en kasse gula kantareller efter sin skogspromenad. Jag gillar upplägget, han plockar, jag rensar, förväller och lägger i frysen :)

Här kommer receptet på pajen som blev vår kvällsmat.

Pajdegen:
3 dl mjöl
150 g margarin
1 ägg

Kör ihop allt i en matberedare. Låt vila en stund och tryck sen ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i ca 225 grader.

Fyllning:
2 -3 dl förvällda kantareller
1 pkt stekt bacon
1 hackad lök
2 dl riven ost (gärna västerbottenost)
1 burk crème fraîche
3 ägg
Salt och peppar

Stek lök, bacon och kantareller var för sig och blanda sen ihop.

Lägg blandningen i det förgräddade pajskalet. Strö över den rivna osten.

Rör ihop crème fraîche och ägg, salta och peppra.Tänk på att baconet är ganska salt. Häll det över pajen och grädda ca 25-30 minuter.
Serveras med en god sallad.

Lycka till!

Kram Linda

6 kommentarer:

A sa...

Åh, lät ju jättegott! Måste pröva! Tack!

Anonym sa...

Perfekt med kantarellrecept, ska provas. Tack Linda!/Åsa

Kerstin sa...

Gillar också upplägget. Han motionerar och plockar, du vilar dig hemma och gör sedan en sketagod paj. Win-Win!

Patricia sa...

Åh va gott med kantarellpaj .. jag föredrar dock att plocka svamp, slipper gärna att rensa för det är ju så tråkigt, men äter väldigt gärna .. ; )

Må så gott!
Kram Patricia

Helena sa...

Mums ser det ut!Vilken fin header du har :-)
KRAM från mig!

A sa...

nu är pajen i ugnen och smakprov blir till lunch imorgon!