fredag 7 september 2012

Gräsänka

Så var det äntligen helg!!
Oj vilken lång vecka det här har varit, trodde aldrig att den skulle ta slut.
Men nu sitter jag här på altanen, med kaffekoppen i handen och solen i ansiktet. Jag är nog skapt att vara hemmafru tror jag ;) Tänk vad härligt att få fixa och dona utan massa måsten på jobbet....det skulle väl bli vardag det också förstås... men jag skulle trivas här hemma. Det är ett som är säkert!

Jonas åkte till Finland igår och ska sen vidare till Värmland i helgen på jobb. Kommer hem på söndag för att packa om och sen åka till Tyskland.Han han inte mer än lämna landet så brakade tvättmaskinen! Kände den på sig att jag var själv? Har försökt med allt men det är nog så att åldern har tagit ut sin rätt, den är ju ändå 9 år gammal, så mycket mer kan man väl inte begära av vitvarorna nuförtiden.

Idag när jag kom hem plockade jag en bunke björnbär. Oj vad bär det blir i år. Den tar igen 2 nedfrysta säsonger nu. Gillar björnbärens sätt att mogna, lite i taget. Man kan plocka lite nu och då och frysa in i omgångar, det är lättare att det blir av då liksom.

Ännu blommar det i trädgården. En del sommarblommor håller i ännu och höstens hjältar börjar ta över, rudbeckian och kärleksörten till exempel. Imorgon ska jag och Maria göra oss en tripp till storstan och Zetas :) hoppas hitta en Martrona och ett elefantgräs....och kanske något mer ;)

Men först behöver huset städas och sen har jag lovat göra 33 portioner köttfärssås till dotterns lägerhelg. Perfekt sätt att rensa ut fjolårets älgkött nu när det snart är nytt på ingång.
En sväng upp till Maria blir det nog också, vi har lite nya betongformar att testa....

Hemmafru med städhjälp det vore något det, så man bara kan göra de roliga sakerna. Får ta den diskussionen med maken när han kommer hem för mellanlandning. Medans vi shoppar ny tvättmaskin kanske .... ;)

Kram på Er!
Linda

1 kommentar:

Anonym sa...

Hemmafru med städhjälp - jajamen. Gärna vikatvätthjälp också skulle jag önska. Ha en mysig helg ! Kram till dig och de dina
Ann