torsdag 30 augusti 2012

Stjärnflocka

Nu har den nästan blommat över helt, stjärnflockan. Men så här ful som den är i år har den aldrig varit förut.

Den har växt massor och nästan tagit över i rabatten men bladen blev jättefula tidigt på säsongen. Vad beror det på? Vad kan jag göra åt det? Någon som vet?

För övrigt är jag glad att helgen närmar sig! Jag är olovligt trött just nu....

Kram Linda

7 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag har tyvärr ingen aning om varför stjärnflockan ser ut så, min ser likadan ut. Kanske för mycket vatten och för lite sol. Lite ledsen är jag också för att det såg ut att bli jättemycket äpplen i år, men de är små och hårt angripna av rönnbärsmal (tror jag det heter).

Önskar dig en skön avslutning på jobbveckan (jag är också trött=))!
Kram,
Regina

Lena sa...

Mina två stjärnflocka ser också ut sådär och vi delar problemet med fler, och ingen verkar ha svar på varför de blir så.
Fult är det i alla fall!

Kramar

Ulrika sa...

Hej, det är en fluga som lägger ägg i bladen som gör detta. Den heter Minervafluga om jag kommer ihåg rätt! Tror tyvärr inte det finns så mycket att göra åt det mer än att plocka bort dom fula bladen, men ibland är det hela plantan!

Ulrika

Anonym sa...

Jag skulle tro att den lider av torka eller ett angrepp av annat slag.Klipp ner i höst och hoppas på bättre år nästa år!

Tittis trädgård sa...

Håller med Ulrika, det är angrepp av Minerarflugan.
Det är vanligt speciellt på äldre sorter och även om plantorna står trångt. Har samma problem varje år, men i år plockade jag bort alla angripna blad redan i tidigt skede och de nya bladen har fått vara ifred./Titti

Anonym sa...

Hej! Samma problem här i Sundsvall. Bladen såg angripna ut redan i början av säsongen. Jag trodde att jag kanske gödslat för mycket, men det var trevligt att höra att det var fler som hade samma problem. Trångt står faktiskt min planta, ska försöka dela den då.
Mariann Jansson

Lantloppan sa...

Jag har exakt samma på mina... Och jag köpte en helt ny stjärnflocka för ett tag sen, men efter några dagar var den lika ful som dom andra. Har lust att kasta allihop men jag får väl försöka hoppas på att slippa den där flugan nästa år.