söndag 5 augusti 2012

Döda vinkeln

Ena vinkeln på altanen har jag aldrig känt mig nöjd med. Ja två av vinklarna egentligen, men det är ett annat inlägg ;) Det har sett så kalt och tråkigt ut. Det har till stor del med storleken på altanen att göra. Då altanen är ganska rejäl så ser allt så futtigt ut. En,i andra sammanhang, stor kruka ser löjlig ut i det här hörnet...,men NU!

Äntligen har jag hittat stora krukor som inte kostade tusenlappar :) rött och lila blir färgerna i detta hörn :) Modigt va;) Jag som annars har det mesta i rosa. Men det här hörnet är helt isolerat från de andra rabatterna med bara staket och syrener omkring sig så här vågar jag vara lite Wild and crazy :)

Här har jag nu planterat en syrenbuddleja "royal red" enligt plantagens märkning men jag är skeptisk....vi får väl se.....den är mer lik "black night".....mörklila.

I den mindre har jag satt en röd patio-ros som bara blir 50 cm som heter "scarlet Hit "

Som utfyllnad i båda har jag satt lavendel "Hidcote" Röda petunior får fylla ut också.

I bakkant på den ena sitter ett rea-fyndat pampasgräs "Cortaderia Selloana" Vi får se om det klarar vintern här i zon 2. Tänkte ställa in krukorna under altantaket i vinter för att de ska slippa vinterfukten....vi får se hur det går....

Plockade tillbaka min zinkbricka på ställning igen, den såg futtig ut där förut men i sällskap m krukorna blev det bättre. En övervintrad kärlekspelargon och betongmadonna från www.wanahem.se pryder nu sin plats:) Även fågelbadet i betong är från Wänahem.

Så nu då, massa bilder....huller om buller som vanligt... Jag förstår mig inte på den här mobilappen!

Kram på Er!

Linda

2 kommentarer:

Susann sa...

Rejäla krukor du hittat. Snyggt med lite diskreta & sedan sätta färg på innehållet. Hoppas de nu klarar sej över vintern.
kram Susann

Älskade pion sa...

Vad fint du har gjort det.Ha en skön start på din vecka.Kram Ulrika