tisdag 5 juni 2012

Glada färger

Nu har min berberis blommat över.
Det är ingen buske som jag har för blomningen direkt utan snarare för det fina bladverket. När vi flyttade hit fanns den i mängder i trädgården. Taggig och eländig, stor och förvuxen i stora buskage. Vi gjorde det ända rätta (tyckte vi då), vi sågade ner och grävde upp. En del gav vi bort men mycket kastades.  
Inget blev kvar!


Åren gick och jag började snegla på några fina exemplar i en grannträdgården. 
Hur tänkte jag egentligen när vi gjorde oss av med alla?!
Kunde vi inte ha sparat någon enstaka liten buske?
Ska jag åka och köpa en ny buske.... det är ju helt galet! 
Vi hade ju hur många som helst....


Så för 2 år sen hittade jag en liten pinne med de karakteristiska bladen i utkanten av komposten =0) Den grävdes upp och flyttades in i finrummet (läs framsidan av huset)
Den har nu vuxit sig lika hög som mig nästan. Jag har bundit upp den och klippt lite i den för att den inte ska bli så yvig. Nu blommar den så fint!
På nära hålla är blommorna jättesöta. De har ju helt fel färg i min trädgård men blommar så kort stund och bladverket är så fint resten av sommaren så den är förlåten för sina gul/orange blommor. Jag undrar vem det är som har lindat in den i silkestrådar.... inget skadedjur hoppas jag. Nu när det har regnat verkar det vara helt borta så jag antar att det var någon spindel av något slag. Eller kan så stora buskar få spinn?


Nu är det den mest intensiva perioden i en lärares liv. Betygdax. Hetsen att jaga elever som inte har lämnat in uppgifter, rättningshögen är enorm. Sista utvecklingssamtalen, omdömena, alla aktiviteter som stjäl vår undervisningstid. 
Allt ska liksom hända de sista veckorna.
 Å vad jobblivet snurrar fort nu!!!

Å så regnar det så man kan inte göra något i trädgården när man kommer hem. Det brukar annars vara ett ypperligt sätt att rensa huvudet. Men i kväll snodde jag åt mig ett par timmar efter regnet. Rensade och planterade en del men har ändå en del kvar.
Tur att det är ledig dag i morgon =0)

Maken fortsätter sitt mönster: jobb på annan ort, hem och dumpa tvätt, jobb på annan ort osv.....Hur han ska hinna packa det han ska ha med sig på vår gemensamma resa nästa fredag det undrar jag....jag tvättar i alla fall så att det är rent ;0)

Kram på er!
Linda

3 kommentarer:

Helena - ullvi32 sa...

Känner igen det där, ibland är man för snabb när det gäller rensa kasta osv. Men du hade tur ändå :)
Ja visst är det en hektisk period just nu, men snart får vi väl ha lite sommarlov!
kram

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Jag kan också vara lite snabb ibland! Men men!!
Fint bladverk och blommor iallafall även om det inte är min färg heller!! Men allt som blommar är ju vackert i sig!!
Stor kram!!

Älskade pion sa...

Jag har också en sån fin buske här hemma.Håller med dig om att bladen är hur fina som helst.Lycka till med betygssättningen.Kraaaaaam Ulrika