tisdag 1 maj 2012

En fantastisk 1 maj!

Å vilket gulligt väder vi har haft idag!
15° och strålande sol!
Hoppas att ni har haft det fint hos er också!
Jag har varit ute hela dagen, mestadels har jag målat.
Jag är nu ett steg närmare drömmen om en köksträdgård =0)


Svart Falufärg pryder nu de pallkragar som maken tog med sig hem åt mig för några veckor sedan. Jag var osäker på hur färgen skulle fästa....hade läst någonstans att färgen kan ha svårt att "bita sig fast" på pallkragens "glatta" yta , men det var inga problem. Använde slipmaskinen och ruggade de ytor som hade loggor av något slag och då gick det bra att måla över även dem.


Här är det så soligt så att de ser mer grå ut än svarta men svarta är de.
Har lagt markduk under och ska sen lägga grus runt pallkragarna för att slippa ogräset.


Köpte en 3-liters burk med färg och efter att ha målat 8 pallkragar i 2 lager har jag ändå hälften kvar. Hoppas på några pallkragar till och kanske en pergola.... så det ska nog gå åt ;0)

Innan vi kom så långt som till markduk och kragarna fraktade maken och min pappa bort en hel del sten. Jag är såååå tacksam! Jag hade aldrig klarat det, det var mindre berg som skulle flyttas. Pirran som de använde var helt böjd när de var klara.


Vi var ut till landet en sväng idag också, maken och jag. Barnen sov fortfarande när vi åkte vid 11-tiden. Fika på altanen med svärföräldrarna och en liten promenad till Mälaren blev det. Föreningen där har under tidiga våren bytt stolpar vid båtplatserna och bytt alla brädor på den långa badbryggan så det var så fint där så. Plockade även hem mina pelargoner som har övervintrat i stugan under min svärmors ömma vård. Nu ska de friseras och planteras om.

 Hoppas ni hade det bra på ert valborgsfirande!
Vi var vid vattentornet på firande och sen åkte vi till goda vänner på lite tilltugg efteråt. Vi spenderade en låååång stund i deras spa-bad, snackade strunt och tittade på stjärnorna. Man tappar lite tidsuppfattningen när man myser under stjärnhimlen så där. Jag var som ett russin när jag klev upp ur badet och insåg då att klockan var 00.45!!! Det blev en skön sovmorgon idag, vi är inte vana att vara ute och slarva på nätterna längre, nu när man är medelålders ;0)

Härliga lediga dagar har vi haft men i morgon är det dags för skolan igen. Jag fortsätter med utvecklingssamtalen men nu är det inte många kvar. Jag har kort dag i morgon och så fort samtalen är över ska jag fort, fort hem till trädgården igen för det ser ut att bli varmt och fint även imorgon.
 Lovely!

Kram på er!
Linda


1 kommentar:

Älskade pion sa...

Det kommer ju att bli hur snyggt som helst.:)ha en fin dag.Kram ulrika