Lamm i lergryta

Nu börjar helgen lida mot sitt slut.... vi har bara hasat omkring och tagit det otroligt lugnt. Tvätten är vikt, akvariet är städat, så även delar av huset.

Noa har fortfarande feber, har haft det sen i söndags så en vecka mellan 38 och 39° har gjort honom ganska sliten. En förfärlig hosta biter sig fast också. Jag ger det några dagar till men sen får nog någon titta på honom så han inte drar på sig en lunginflammation också,
det vore ju just snyggt =0(

Onsdag kväll spenderade jag och dottern på akuten efter att hon gjort en jättevurpa på uppfarten och slagit i huvudet i stenläggningen. Jätteduktig personal och snabbt, för att vara på akuten, gick det. På dryga 3 timmar hade vi hunnit träffa både sköterskor och 2 läkare och gjort en skallröntgen och tagit oss hem igen. Inga blödningar i hjärnan utan "bara" hjärnskakning och skrubbsår och blåmärken. Till vår stora lättnad fick vi åka hem och sova.

Så torsdag och fredag blev hemmadagar för båda barnen.
Maken och mormor (som ramlade och bröt armen för 1 1/2 vecka sen och är sjukskriven) turades om att vara med barnen då jag skulle till Stockholm på kurs 2 dagar. Det händer typ aldrig att jag är borta med jobbet då vi lärare sällan rör på oss så långt från skolan men just nu krockade det förstås. Känns sådär att åka ifrån barnen när de inte mår bra men bortklemade och ompysslade av mormor hade det troligtvis bättre än de hade haft det med mig ;0)

Kursen var bra i alla fall, det var ju tur, annars hade det känts ännu sämre att åka hemifrån.
Ebba verkar helt återställd nu i helgen men Noa som sagt fortsätter med sin feber.
Han och mormor får mysa i morgon också...


Nu till bilderna och överskriften =0)
Lagade lamm i lergryta till söndagmiddag. Mycket gott blev det måste jag säga =0)

Så här gjorde jag:

Jag använde lammbog som jag gnuggade in i "rub" från CajP
Köttet la jag sen i lergrytan som fått dra ett tag i vatten först.
Strödde över oliver, inlagda vitlöksklyftor och timjan.
Timjan har jag färsk längs söderväggen som funkar hur bra som helst att skörda fortfarande. Skar sen en citron i skivor som jag la över. Hällde ca 2 dl vin i botten och la på locket. Ca 50 minuter i ugnen på 175°


Sista halvtimmen fick den en potatisgratäng att dela utrymmet med i ugnen.
Sallad och ett gott bröd (ett experiment som ska få ett eget inlägg) serverades till.
Riktigt lyckat!
Fungerar säkert utmärkt att byta ut lammet mot kyckling eller vilt!

Vad blev det till middag hos er?

Har ni förslag på snabba enkla middagar?
Tar gärna emot tips då vardagsmaten känns ganska tråkigt i detta hem just nu...

Kram Linda

Kommentarer

Lena sa…
Vilken vecka ni haft!

Lammet i lergrytan lät supergod, ska nog ta fram min snart.

Jag gillar mat med få ingredienser och häromveckan gjorde jag denna köttfärslimpa, vet inte om du såg den i ett inlägg. Här hittar du receptet i alla fall:
http://jagochvitt.blogspot.com/2012/01/och-numiddagstips.html

Ha det fint!

Kramar
Jag är en av dem som letar inspiration och nya recept=) Eftersom jag ändrat kosten så är det lite piller att hitta nya goda recept och inte bara göra de vanliga...måste säga att lergrytan är underskattad, för det är fantastiskt vad smakfull och mör maten blir i den=)

Ha en fin kväll!
Kram,
Regina
Anonym sa…
Hej Linda!
Jag ville bara tala om att jag gillar din blogg mycket.Du har alltid fina bilder,goa recept,också rolig läsning..En ren fröjd!
Anonym sa…
Men hoppsan vilken vecka o sjukstuga!!!
Krya på Er och kan vi hjälpa till gör vi gärna det.... På tal om vardagsmat så kommer Lina till oss imorgon :)
Kramelikram Chrissan
Hej Anonym!
Kul att du gillar bloggen =0)
Välkommen tillbaka!
Linda
Stackars barn...och mamma.;)Skönt att höra att det kanske börjar att rätta till sig.Krya på er.Varma kramen Ulrika

Populära inlägg