lördag 14 januari 2012

❤ Alunrot ❤

Härligt ledig lördag idag och jag låg länge och drog mig i sängen idag. Maken och hunden jagade så det var ingen som pockade på min uppmärksamhet direkt. Barnen sov såklart ;0)
Läste nya numret av Allt om Trädgård, njutbar läsning till frukosten i sängen och nya idéer börjar genast snurra =0)
Ett reportage var om en av mina absoluta favoriter, Alunroten.
Den är såååå användbar i både krukor och rabatter! Så härliga färger och jag älskar deras ludna stjälkar och vackra undersidor på bladen.


De är ju inte till sin absoluta fördel just nu i Januari men ändå vackra. Jag gav mig ut i trädgården och fotade några av mina sorter. Den första köpte jag en hel hoper av i somras men minns inte vad den heter. Hittar inte lapparna heller som jag bestämt har för mig att jag sparade. Någon som vet vilken sort det är?


Väldigt mörka enfärgade blad med nästan lysande lila undersida.


Den andra är "Caramel", med en aprikosaktig färg på bladen och lite mer rosa på undersidan.Jag har en småbladig alunrot också som jag fick av M i slutet på sommaren och den står fortfarande som en klump i en stor plastpåse *skäms*


Jag hoppas verkligen att den klarar sig!! Om den gör det ska jag pyssla om den som bara den som kompensation ;0)


Har gjort lite nytta idag i alla fall, har städat tvättstugan och tvättat undan all tvätt, den sista maskinen går för fullt. Mycket nöjd! Nu ska jag stuffa vidare till favoriterna på Spotify och steka lite pannkakor till svampcrêpesen . Blev så ohyggligt sugen på det så så får det bli!

Hoppas ni har en skön lördagskväll!

Kram Linda

2 kommentarer:

Älskade pion sa...

Javisst är den fin.Jättesnygg att ha i blomsterarrangemang också.Ha en fin dag.Kram Ulrika

Spirande grönt - sa...

Håller med! Himla bra växt, den där alunroten:)

Roligt att du hittat in till mig och lämnat en hälsning!

Ha en finfin vecka,
Rebecca