Banan och kolapaj

Igår firade vi min mamma som fyllde år. Kalaset hölls i det renoveringskaos de snart kommer att kalla hem. På papptallrikar åt vi hämtmat (eftersom köket står i beståndsdelar på golvet och vattnet inte är i kopplat) Smaskig tårta till efterrätt och kaffe i pappmugg. Fikandet passades in mellan kånkandet av möbler och kartonger. Hur mysigt som helst! Det kommer att bli toppenfint! Innan vi åkte hem kom granitskivan på plats på köksön och vardagsrumsmöblerna ställdes i ordning. Det tar sig ganska snabbt.

Idag firar vi sonen som fyller 9 år.
Önskemålen är många och de flesta är genomförbara ;0)
Pannkaka till både lunch och middag är ett av önskemålen. Vad gör man inte för älsklingssonen.... bara att ladda för stekos =0)
Kaloriintaget är ganska högt dessa dagar med många tårtor. Här kommer att alternativ till tårta med med minst lika många kalorier ...om inte fler.... =0)


Banan & kolapaj


Det här behöver du :

1 burk kondenserad mjölk (sötad)
1 pkt digestivekex (400 gram)
150 gram smör (osaltat)
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldajm

GÖR SÅHÄR :Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull. Slå på vatten så det täcker burken. Koka upp och låt småkoka 2 timmar. Fyll på mer vatten allteftersom det ångas bort. Burken ska hela tiden ligga under vattenytan, annars kan den explodera! När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den stå så och svalna ordentligt. 
En del välsorterade butiker
 har färdigkokade burkar också om du vill spara tid :)

Förbered botten genom att Krossa digestivekexen i mixer. Smält smöret och blanda ihop med digestivesmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam). Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen.
Täck med folié och ställ i kylen så länge.
Öppna burken när den har svalnat. Den kondenserade mjölken har nu förvandlats till kolasås. Täck digestive-bottnen med kolasåsen. Skiva 2 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde och toppa med ytterligare 1 skivad banan och hackad dajm!


Här öser regnet ner, jag har fått flytta in pelargonerna under tak för att de inte ska drunkna.
Det blir nog en slappardag idag tror jag.
Kram på er!

Kommentarer

Fy tusan vad gott det där lät.. Tur att kalorierna inte flyger genom skärmen ;)

Njut av midsommar nu..

Kram Mia
MUMS,vad gött det där såg ut.;)Hoppas att ni får en riktigt trevlig Midsommar vännen.kram Ulrika
Mrs Lollipop sa…
vilken fin blogg du har! pajen ser väldigt mumsig ut, tror jag ska prova på! ha det bra
STENLYCKA sa…
Tack för besöket, kul att du tittade in i min lilla trädgård!Synd att jag inte kunde bjuda på en så smaskig paj som du har gjort, tack för receptet, måste pröva.
Önskar dig en fin helg i renoveringskaoset!
Kram Raina

Populära inlägg