onsdag 22 december 2010

Nu så är det dax...

Verkligen dax att ta tag i hus och hem. Jullovet är här, äntligen! Skickade mina härliga 7:or på jullov efter en fin avslutning i kyrkan. Imponeras över elever som vågar ställa sig inför alla elever och lärare på högstadiet och spela och sjunga. Bra gjort!

De flesta julklapparna är klara så nu är det mest sista städningen och stämningen som ska till här hemma. Godisbordet är ju ett måste och har stått klart ett par dagar nu men behöver nog fyllas på minsann...

En favorit på godisbordet är marknadsnougaten.

Bild lånad från nätet

Här kommer receptet så ni kan fixa denna godbit även hemma hos er!

Marknadsnougat

125 g cocosfett
6 dl strösocker
1 3/4 dl vatten
Smält detta tillsammans i en gryta och låt puttra i hop.

Blanda sen följande i en egen bunke:

6 dl vetemjöl
4-5 dl florsocker
1 1/2 dl cakao

Blanda sen allt till en smet.
Bred ut på en plåt klädd med bakplåtspapper
Kyl och skär i bitar
Förvara i burk med tätslutande lock så den inte torkar.
Jag brukar lägga fram lite i en burk på godisbordet,
resten förvarar jag i en burk i kylen.

Nu ska jag plocka vidare...
Kram på er!
Linda

6 kommentarer:

Älskade pion sa...

Vad skönt med lite lov.Mums vad gott det där såg ut.Ha en mysig kväll. Kramar Ulrika

Susann sa...

Ja,nu känns det skönt att vara lite ledig. Vad mysigt att ha jul-avslutning i kyrkan. Ingen som opponerar sej om detta hos er, tycker det har varit lite tycke om detta.
Ha nu en skön jul & ledighet.

Nattmia sa...

Marknadsnougat gör jag med vart år.. såååå goda och godast tycker jag de är när de ätsdirekt från kylen.. Men på julafton kommer de fram på gottebordet så klart..

Ha nu en ljuvlig lille julafton..

Kram Mia

Älskade pion sa...

God Jul rara vännen. Julkramen Ulrika

Viola sa...

Önskar er en skön och fridfull jul,

GOD JUL kram från VIOLAN

Mammasblommor sa...

Tittar in för att önska dig en riktigt God Jul!
Kram Margot