Mer smaskigheter...

Om det är någon som har idétorka inför nyårshelgen kan jag rekommendera denna!
En mycket god lasagne om man gillar getost, man kan ju naturligtvis variera styrkan i smaken genom att ta mer eller mindre ost.
Perfekt till vilt eller lamm!


Jag använder alltid färska lasagneplattor till den här för att jag tycker att det går mycket snabbare i ugnen och att det är smidigare att "bygga" de olika lagren då jag kan skära bitar som passar perfekt efter formen.

Getostlasagne

Gör så här till 6 portioner:
Mixa 2 burkar creme fraiche med 200 g chevréost (mindre om du inte vill ha så markant getostsmak) Tillsätt sen soltorkade tomter i olja, ca 6-8 bitar och kör en stund till så att de finfördelas. Späd sen med ett par dl mjölk till en bra konsistens (som bechamelsåsen brukar vara) Salta och peppra efter smak.

Varva sedan färska lasagneplattor och såsen, börja och sluta med sås.
Lägg halverade körsbärstomater på vartannat lager.
Strö lite riven ost uppe på och gratinera ca 15-20 minuter (om du har färska plattor, annars tar det som en vanlig lasagne, ca 40 minuter)


Detta serverades till det rökta rådjuret på lilla julafton nr.1 i måndags och så med en god sallad till förstås. Lasagnen är så krämig så det behövs ingen extra sås till tycker jag.
Mycket smaskigt om jag får säga det själv ;0)

Hoppas ni får ett gott nytt år!

Har ni bestämt er för nyårslöftet ännu?
Kram Linda

Kommentarer

Viola sa…
Låter väldans gott, ville titta in och önska GOTT NYTT ÅR, ha en gott slut, kramen
lilla jag sa…
Mums, det låter gott med både denna Getostlasagne och apelsinsalladen här under. Tack för kommentaren i min blogg, det värmer i hjärtat. Det blir inget nyårslöfte här, men jag ska försöka ändra på lite saker ändå under nästa år.

Kram på dig och Gott Nytt År!!

Lilla jag
STENLYCKA sa…
Tack för att jag fått vara en av dem som under 2010 får njuta av ditt vackra hem, dina vackra bilder och dina rara hälsningar.
Önskar dig och din familj ett Gott Nytt År och låt det nya året hos dig fyllas med glädje,kärlek,ljus och energi!
Tack för att jag får vara din bloggvän!
Kram Raina
Det är så roligt att få tips på favoritrecept, det här lät verkligen smaskigt. Fin gratängform har du också;-)

Önskar dig en fin nyårsafton och ett underbart 2011.
Kram,
Regina
Kikar in o önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

Tack för tipser på lasangen, det lät väldigt gott!

Kram Therese
Jag önskar dig ett riktigt lyckosamt Gott Nytt År!

Nyårskram Gugi

Populära inlägg