Mer smaskigheter...
Om det är någon som har idétorka inför nyårshelgen kan jag rekommendera denna!
En mycket god lasagne om man gillar getost, man kan ju naturligtvis variera styrkan i smaken genom att ta mer eller mindre ost.
Perfekt till vilt eller lamm!
Jag använder alltid färska lasagneplattor till den här för att jag tycker att det går mycket snabbare i ugnen och att det är smidigare att "bygga" de olika lagren då jag kan skära bitar som passar perfekt efter formen.
Getostlasagne
Gör så här till 6 portioner:
Mixa 2 burkar creme fraiche med 200 g chevréost (mindre om du inte vill ha så markant getostsmak) Tillsätt sen soltorkade tomter i olja, ca 6-8 bitar och kör en stund till så att de finfördelas. Späd sen med ett par dl mjölk till en bra konsistens (som bechamelsåsen brukar vara) Salta och peppra efter smak.
Varva sedan färska lasagneplattor och såsen, börja och sluta med sås.
Lägg halverade körsbärstomater på vartannat lager.
Strö lite riven ost uppe på och gratinera ca 15-20 minuter (om du har färska plattor, annars tar det som en vanlig lasagne, ca 40 minuter)
Detta serverades till det rökta rådjuret på lilla julafton nr.1 i måndags och så med en god sallad till förstås. Lasagnen är så krämig så det behövs ingen extra sås till tycker jag.
Mycket smaskigt om jag får säga det själv ;0)
Hoppas ni får ett gott nytt år!
Har ni bestämt er för nyårslöftet ännu?
Kram Linda
Kommentarer
Kram på dig och Gott Nytt År!!
Lilla jag
Önskar dig och din familj ett Gott Nytt År och låt det nya året hos dig fyllas med glädje,kärlek,ljus och energi!
Tack för att jag får vara din bloggvän!
Kram Raina
Önskar dig en fin nyårsafton och ett underbart 2011.
Kram,
Regina
Tack för tipser på lasangen, det lät väldigt gott!
Kram Therese
Nyårskram Gugi