söndag 10 oktober 2010

Outnyttjad tid

I torsdags hade vi friluftsdag på skolan. Det brukar vara sköna dagar, ett avbrott i vardagen för eleverna och oss, miljöombyte helt enkelt. Förra årets friluftsdag då vi (läs eleverna) orienterade satt jag på en stubbe i skogen hela dagen, njöt av höstsolen i ansiktet, läste några inredningstidningar och mådde gott över att jag fick göra detta på arbetstid. I år satt jag på samma stubbe faktiskt men i år muttrade jag nog hela tiden för mig själv tror jag, suckade över att jag inte fick vara på jobbet (jag hade jättehögar med prov som behövde rättas). Varför? Jo det REGNADE!!! Precis hela dagen! Jag kunde inte göra någonting, kunde inte läsa, kunde inte sticka, kunde knappt plocka fram telefonen en gång. Å vilken outnyttad tid!

Detta var min utsikt 9.00 - 15.30

Men eleverna var jätteduktiga, klagade nästan inte alls, vi vuxna var nog de som suckade mest.
Tänk vad vädret är avgörande, jag var kall ända in i märgen när jag kom hem. Blev ett varmt bad för att få tillbaka värmen.


Plockade i alla fall med mig lite blåbärsris på vägen hem,
så något gott förde dagen ändå med sig.

I helgen har vi tagit det ganska lugnt, hade min kusin och hans fru på besök i lördags, det blev lite tapas-stuket på maten. Återkommer med recept senare. Idag har jag mest skruttat omkring här hemma och sen har jag rättat alla läxförhör och prov som väntade på mig, så nu känns det bra inför en ny jobbarvecka, jag är i fas liksom...
Å sen har jag bäddat rent i sängarna, det är nog bland det bästa som finns, att få krypa ner i renbäddad säng =0). Så nu blir det The Event på SVT och sen sängen!
Hoppas att ni har haft en skön helg och att ni får en bra vecka!
Kram Linda

1 kommentar:

Älskade pion sa...

Inget vidare väder du.;)Tur att eleverna var på bra humör.;)Ha en riktigt skön vecka vännen. Kram Ulrika