torsdag 30 september 2010

Skördetid


Nu är det bara en dag kvar, sen är det helg =0) Ska bli skönt att få sova ut... känner mig lite sliten. Drar på en förkylning som inte bryter ut utan bara gör mig sådär halvhängig och oeffektiv, gillas inte!


Förkylningen till trots gav jag mig iväg på nätverksträff i går. Alla Hk-lärare i länet brukar träffas ett par gånger per termin för att utbyta tankar, ideér och material. Ibland gör vi små utflykter, igår var det dax för en sådan. Vi var på studiebesök hos den ekologiska kärrbobonden (japp, samma bonde som vi var på skördemarknad hos förra helgen, se förra inlägget)


Vi blev erbjudna en rundtur på gården,
alla var inte medvetna vad de tackade ja till =0)
Ni kan ju tänka er, 20 tanter (jag med mina 37 år hör helt klart till de yngre)
som skulle åka hölass ;0) Det var tur att han höll med pall!


Vi tog en rundtur till gotlandsfåren och kossorna där han berättade om sin ekologiska tanke med djurhhållningen. Sen åkte vi vidare till grönsaksodlingen där vi fick kliva ur och skörda det vi ville ha med oss hem men också det vi skulle äta senare på kvällen.


Jag plockade grönkål, majs, persilja och vitkål. Vi fick provsmaka köttet från gården i form av hamburgare, chorizo och frukostkorv. Bröd bakat på gårdens rågmjöl med goda tillbehör


Färsk majs är som godis =0)

Är väl ingen storkonsument av grönkål, har aldrig smakat långkål till jul heller. Men nu har jag frusit in lite och hittat lite roliga recept som jag ska prova.
Hur som helst så är den mycket vacker med sina saftspända krusiga blad
och fungerar även i vas.
Om solen fortsätter skina som den har gjort i veckan hoppas jag på en tur i svampskogen till helgen, vi får väl se hur det blir...
Hoppas ni får en fin helg i alla fall!
Kram Linda

4 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Ohhå, så ni var "ute i verklighetetn" :-)
Det är väldigt fina kort som du har tagit!
Jag märker hur bortskämd jag är, för det är bara eget kött vi inte har av det du räknade upp. Ok majs och vitkål köper vi från andra KRAV-odlare men vi har ju tillgång till det!

My shabby chic house sa...

Hej!

Åh vad roligt att du ville lämna ett litet avtryck hos mig så jag fick chansen att komma och hälsa på här hos dig. Det är så kul att få ett "ansikte" på er läsare och lära känna er lite bättre:o)

Nu ska jag kika vidare här.
Önskar dig en mysig söndagskväll!

Kramar Mia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Härliga bilder från naturens skafferi, bara godsaker alltihop! Ät mycket grönkål, då ska du se att förkylningen flyger sin kos, den innehåller massor av C-vitaminer.

Ha det bäst!
Kram,
Regina

Viola sa...

Du det där lät som en väldans trevlig nätverksträff...hoppas nu att du har kurerat dig i helgen, Otto och jag är i vattenhålet och bara njuter utav fina men blåsiga höstdagar, kramen