söndag 12 september 2010

En bra helg!

Måndagsångesten kommer krypande.... skulle gärna ta en ledig dag till. Inte för att jag inte vill gå till jobbet utan för att det finns så mycket jag skulle vilja göra här hemma. Har haft 2 bra vändor i betongverksta´n. Gjuter för fullt nu inför höstmarknad om 2 veckor. Nya fågelbaden blev jättebra och nya grodor har också sett dagens ljus.

Har hunnit en hel del i trädgården också. Tycker att det är perfekt temperatur att jobba i trädgården nu. 23 grader varmt var det här hos oss idag. Det är bra septembertemperatur.
Idag har trädgården berikats med nya pioner (troligtvis "bowl of beauty"), rosa och lila flox och blå/vita stormhattar. Allt från vänners trädgård som genomgår en enorm förvandling/renovering. Trädgården och huset har vilat många år med sin gamla ägare men nu händer det grejer hela tiden. Det gäller att rädda växter undan grävskopan vid dräneringen. Min trädgård blev en bra tillflyktsort =0)


Gult är ju som tidigare sagt inte min favoritfärg men den här växten gör mig glad så här på höstkanten. Färgen behövs liksom.


Nu tar vi sats inför en ny vecka. Det är verkligen fullt ös, hösten brukar vara intensiv men inte riktigt så här vill jag minnas. Eller så har jag förträngt kanske...


Hoppas ni får en bra vecka i alla fall!
Kram Linda

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fina grejer du gjuter, dina grodor gillar jag skarpt ! Kan man inte få köpa sådana av dej?
// Susann

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Linda!
Ånej, nu blir jag påmind om det sorgliga faktum att det inte blev någon betonggjutning denna sommar heller...:-(
Vad är det med mig egentligen?? Ska det vara så himla svårt att komma igång...? Ja, tydligen...
Men du! Nu blir jag ju lite inspirerad också, tänk om det kan hända nåt nu?:-))

Ha en fin vecka! kram H.

Älskade pion sa...

Fina grejer du gör.;) Ha en riktigt skön vecka och försök få lite "egen" tid.;) Kramar Ulrika

Emmas utsikt sa...

Å SÅ SNYGGT!! Woooow... Jag fick inte heller gjutit något i år, som, Hillenissan sa.. men jag fick ju barn då... hihi...

Grodorna är superkula. Hur 17 gör du?

Syster Yster sa...

Vilket härligt vattenbad. Ja, det var länge sen vi sågs, hoppas hösten blir annorlunda. Jasså är det i M:s trädgård som det händer saker??

Många kramar/ Nettan