lördag 28 augusti 2010

Tiden räcker inte till längre...

...kan det bero på att sommarlovet är slut och man har börjat jobba igen???
Solen sken härligt idag och jag hade gärna varit i trädgården hela dagen men tiden räckte inte till. Huset behövde städas för inte ett endaste tag med sopen har jag orkat med i veckan och med en hund i huset kan ni ju tänka er hur golven såg ut. Tvätten tog också en bra stund. Maken ekiperade dottern på stan medan jag gnodde mig ner till botten på köksbänken.
Åhhh!! Var tog min trädgårdstid vägen!?
Nåja, några foton jag knäppt i veckan får duga idag.

Min lilla betongödla trivs bland de frösådda nävorna
men som ni ser har jag besvär med någon som kalasar på dom.


Buddlejan blommar vackert, lite sent i år, men den fick ju en taskig start efter den hårda vinter. Men ni ser ju vilka jätteklasar den har.


Jag tycker att blommorna är så vackra på nära håll


Så här stor blev buddlejan i år, samma buske som jag beklagade mig över i våras när jag trodde den hade dött för mig. Jag han till och med plantera en ny bredvid men hade inte hjärta att gräva upp den gamla. Det var ju en innerlig tur för veckan efter kom det små, små gröna blad på den. Den nya buddlejan jag planterade har fått flytta på sig för det blev alldeles för trångt med två på den lilla ytan.


Dagliljorna sjunger på sista versen nu men än finns det några blommor kvar. Den här vet jag fortfarande inte vad den heter men det gör inget, vacker är den hur som helst!


Nu hoppas jag att det inte börjar regna i morgon. Nu är mitt hus rent och snyggt igen och jag var till plantskolan på eftermiddagen och köpte lite nya plantor som behöver ner i jorden och gräset behöver klippas. Vi får väl se hur det går med det...

Kram på er!

♡ Linda ♡

8 kommentarer:

Marina sa...

Här är så skitigt så det är inte klokt, men just nu dammsuger sonen och sen ska dottern ta ett ryck och sen är det min tur att ta resten av huset. Ska hinnas innan sonens match är det tänkt. När jag kommer hem igen så ska jag ut och gräva lite. Hoppas det inte regnar då!

Visst är det svårt att hinna med, det gäller att prioritera. Kram!

Helena sa...

Ja, visst är det konstigt att det gror igen så kvickt! ;-D Jag har inte ens en hund att skylla på, men väl tre män (två små och en stor) att beskylla för mycket av dammet... För inte kan väl mina pysselprojekt ha något med saken att göra? ;-D

Tack för dina rara ord hos mig. Trevligt att kika in hos dig här och de "vuxenkakor" du bjuder på i förra inlägget kommer med största sannolikhet att läggas till receptrepertoaren inför höstens bak - mums!

Varma hälsningar,
Helena, The Swenglish Home

Mina finaste sa...

Hej Linda!
Vad roligt att du hittade till min blogg. Annars hade jag inte sett din! Jag håller med om att tiden bara rusar. I början på sommaren hade jag så många planer men nu, såhär med blicken i backspegel, kan jag verkligen inte se vad jag gjort alla timmar. Men en skön sommar har det varit!

Hoppas att du också haft det bra!
Kram Marie

gamla skolan sa...

Så vackra blommor du har i din trädgård ! jag har tyvärr inte riktigt hunnit med min trädgård iår . Hoppas på att ta igen det nästa säsong ! Kramar Susanne ♥

Vita hjärtan sa...

Vad glad jag blev för din kommentar inne hos mig! Så fint du har det i trädgården med massor av växter och ordning och reda!! Här hemma är det hopplöst, vet inte vart ogräset kommer ifrån ;-)

Dom där kaffe.kakorna såg ju jättegoda ut, kanske ska prova att göra dom.

Ha en bra helg!
Kram Annemari

Emmas utsikt sa...

Trädgårdstid... Så vackert ord! :) Nej den får man aldrig nog av. Så otroligt söt betongödla. Har du gjort den själv?

:)

Carina sa...

Hej,

Jag undrar var "betongödlan" kommer ifrån. Jag gillar ödlor :-)

/Carina

Vardagens guldkorn sa...

Carina: Ödlan har jag gjutit i betong. Formen är en gipsform från Panduro :)
Hälsningar Linda