lördag 5 juni 2010

Det är mycket nu!

Ja oj vad tiden går! Veckorna före skolavslutningen är helt otroligt fullmatade med både jobb och aktiviteter. Vi har hunnit med ett litet kort körläger med barnen (fredag-söndag), avslutningar både i skolan, dans å piano. Våryra på skolgården för mellanstadiet och öppet hus för höstadiet. Å så var det ju det lilla "detaljen" att sätta betyg på drygt 1oo elever. Det är tur att man vet att det kommer ett sommarlov snart för nu är det mycket!

Man vill ju försöka njuta av vädret och trädgården också. Jag har nästan hunnit rensa alla rabatter nu men det är ju förstås nästan läge att börja om från början igen. Plockade i alla fall in lite syrener för att även kunna njuta här inne. Tycker det är en fantastisk blomma, synd bara att det är så kort tid....


Båda dessa blommor är från samma träd. Den mörka är nog den som planterades för en herrans massa år sen för busken/trädet är rejält. Men roten har tagit över så flera av stammarna ger de ljusa blommorna som nog är från den härdigare bondsyrenstammen som man ympat på kan jag tro.Vackra är de i alla fall båda två!
Visar också en bild på trädgårdens senaste gäst.
En rödhake (tror jag i alla fall att det är) passade på att utnyttja en saknad planka på panelen under farstutaket på förrådet. Där byggde den sig ett litet mossnäste och har nu utfodrat 3 ungar som i dagarna måste ha gett sig av för det är väldigt tyst nu.
Även i trädgårdens övriga holkar har det tystnat så nu är nog alla ungar utflugna.


I torsdags hade vi Öppet hus på högstadiet och jag bakade bullar till försäljning i HK-salen med 8 av mina elever. 8 liter mjölk satte vi degar på, det blir många bullar. De var så duktiga!
Så igår var vi komplediga, superskönt med en ledig vardag!
Jag och betongkollegan M gjorde en shoppingutflykt, får visa bilder från den nästa gång.
Sen har vi dragit igång betongsäsongen så lite nya betongalster kommer att läggas upp på
www.wanahem.blogspot.com så snart de har torkat =0)
Nä nu väntar en härlig dag i trädgården som avslutas med grillning hos svåger och svägerska.
Hoppas ni får en skön helg!
Kram Linda

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad trevlig blogg lägger till mig och återvänder.

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ja det är lite hektiskt den här tiden innan sommarlov och semester. Det är skönt att det är ljust och ljuvligt ute för det ger den där extra energin som behövs för att ro allt i land. Vad rart med den lilla Rödhaken. Vi har också Rödhake hos oss, den kom hit första gången för tre år sedan och nu häckar den här hos oss varje år. Hannen har suttit och spanat och vaktat i vår stora Syrenbuske.

Ha en skön helg!
Kram,
Regina