lördag 8 maj 2010

❦ vårkänslor ❦

Lovade ju lite bevis på förra helgens arbete.
Nu händer det verkligen saker i trädgården, syrenen är på gång med knoppar, björken har musöron och maskrosorna frodas.

Det blev inte mycket kvar av det gröna när mossan krattades bort runt syrenen. Blir till att dressa och så mer gräs, igen. Rosenplistret har spridit sig bra och nu har jag planterat även på andra sidan av syrenen. Där har inget velat växa förut så nu sätter jag mitt hopp till rosenplistret.


Riddarsporrarna har kommit ganska långt och pionerna är på gång med sina röda skott.


Här är rabatten jag bråkade med förra helgen. Gräsmattan hade vuxit sig in i taklöken så hemskt så det var bara att gräva upp allt och börja om från början igen, tur att de växer och förökar sig fort.


Så här blev det när jag var klar. Den där björkroten som står mitt i rabatten hackar jag lite på varje vår... snart är den borta. Där stod en misshandlad björk när vi flyttade hit för snart 7 år sen. De hade sågat av grenar och toppen så den såg ut som en totempåle med lite pinnar på. Det såg verkligen inte klokt ut, det var bara att ta ner.

Nu hoppas vi att regnet håller uppe i helgen så vi kan fortsätta jobba på utomhus. Idag är det sista barnkörövningen också för terminen så här ska bakas såklart. Det blir en äppelknäckpaj.... återkommer med receptet senare. Har fått en award också från syster yster med frågor om mig själv som jag går och klurar på... ska ta tag i den också nästa gång.

Hoppas ni får en skön helg!
Kram Linda

7 kommentarer:

Marina sa...

Jag har också bakat lite idag. Passade på när det regnade.
Visst händer det mycket och snart, väldigt snart, blommar fruktträden.

Kram!

Huset vid ån sa...

Kikar in o tackar för titten....Hoppas att du kunnat greja ute i trädgårn idag, här har vi haft regn o blåst som påminner om hösten...Håller tummarna för vackert vårväder istället! Ha en fortsatt trevlig helg! Kram Therese

Älskade pion sa...

Det blir nog fint när det börjar att blomma och bli lite grönt. ha en skön helg. Kram Ulrika

Vitt hus med svarta knutar sa...

Åååhh vad härligt det ser ut med ert vårarbete i trädgården, så fint det blir. Såg i ditt förra inlägg om dina Tujor som blivit bruna. Jag har samma problem med en Tuja och en Cypress. Det konstiga är att de är bruna nerifrån och upp lika högt som snönivån var som högst i vintras. Det verkar som de inte tålde snön?! Vet inte om vi ska skippa grenarna längst ner, men blir det verkligen snyggt med Tuja/Cypress på stam??

Ha en fortsatt fin dag i trädgården!
Kram,
Regina

Bonnfrua sa...

Nässelpesto... funderade på det igår när jag "skördade" till soppan. Kan man få receptet?????

Emmas utsikt sa...

Skoj att se på andras projekt. :) Nu ska jag själv ut och gräva vidare.

Ha en skön helg!

STENLYCKA sa...

Hej Vännen!
Har inte hunnit titta in till dig på ett tag,jag har saknat dina vackra inlägg och ditt inspirerande hem.
Min tid har inte riktigt räckt till bloggen för jag och min bror håller på att röjer ur vår föräldragård som skall försäljas. Det har varit en jobbig tid med minnen och många saker som föräldrarna har samlat på sig under ett långt liv som nu skall fördelas mellan oss.
Därför har det varit tyst från mig på din blogg men jag hoppas snart kunna skriva lite oftare till dig.
Önskar dig allt gott och tack för rara hälsningar!
Många kramar från Raina