söndag 16 maj 2010

Glada bonden

Igår var det fantastiskt väder, 23 grader i skuggan. Vi var inte riktigt beredda på den värmen så lite väl varmt klädda var vi när vi drog iväg med barnen på äventyr. Båda barnen ville ha varsin kompis med sig så vi fick åka i 2 bilar, jag vet... inte så miljövänligt men oj vad roligt de hade. Vi åkte till den lokala bonden som kallas "den glada bonden", vet inte varför men passande i alla fall. Alltid glad och verkar inte tycka att något är omöjligt. En kreativ människa med massor av ideér. Härligt med sådana människor!
Klicka på länken så kan ni se mer bilder.

De stora tjejerna försvann med orden - ring om det är nåt!
De mindre grabbarna var rätt modiga och sprang omkring lite de med
men hade lite mer koll på var vi vuxna var.
Här åker vi hölass efter traktorn.
Lite får och lamm fanns kvar på gården, där fick de gå in och kela. Resten av fåren gick i en hage längre bort. Kolla in grabbarnas frisyrer, lagom svettiga =0) Vi var där 3 timmar varav 2 säkerligen spenderades med att svinga sig i lianerna på höskullen =0)
Grabbarna alltså, inte jag ;0)

Lammet med det röda bandet (förklarade en lite flicka snusförnuftigt för oss) är märkt så för hon har ingen mamma. Grabbarna tyckte att det var mysigt att lammen har sugreflexen kvar och gladeligen sög på deras små fingrar.

Förutom, hästuppvisning i form av en saga om en prinsessa som sökte friare, vallhundsuppvisning, tjursläpp, kalvsläpp och voltigeuppvisning fanns det gott om lokalproducerad mat mm. Jag fick med mig gott nygräddat tunnbröd hem.

En liten gårdsbutik finns där också, med gårdens kött och korv. Chorizon blir nog en stammis på grillen i sommar. Längre fram i sommar kommer även ekologiskt odlade grönsaker , mums!

Här hemma avslutade vi kvällen med att grilla med svärföräldrar och svåger. Supermysigt att vi kunde sitta ute och äta utan att frysa.

Så till Awarden jag fick av syster yster
7 saker om mig själv.....

1. gillar att sy
2. älskar lakrits
3. gillar "att-göra-listor"
4. älskar smycken och "bling"
5. tycker att det är supertråkigt att måla
6. älskar att laga mat och baka
7. drömmer om ett växthus

Awarden ska skickas vidare till 7 andra bloggare men det är så otroligt svårt att välja och hitta sådana som inte har haft den redan så ni som vill får hämta den här och ta med den till er!

Jag har inte glömt att jag lovade receptet på äppelknäckpajen men jag återkommer för annars blir det här inlägget så långt att igen orkar läsa ;0)
Kram på er godingar!
Linda

5 kommentarer:

Huset vid ån sa...

Åh, Vilka fina o charmiga bilder du bjuder på...Grattis till din award! Kul att läsa lite mer om dig! Kram Therese

Marina sa...

Vilken härlig dag ni hade!
Sonen, som är 14, hade två praodagar i veckan som gick. Då var han på granngården snett bakom vårt hus. HAn lärde sig en hel del på två dagar! Bonde vill han nog ändå inte bli mne hans stora djurintresse så funderade han på att han nog gärna skulle vilja bo på landet och ha några får i alla fall. För övrigt så är det veterinärassistent som han drömmer om. Vi får se.......Jag brukar säga att barnen får jobba med vad de vill som vuxna, bara de blir lyckliga människor.

Här duggregnar det nu och jag har precis kimmit in efter en tur med ogräsrensning där ute. Kallt och ruggigt!

Nu ska jag göra pankakor och sätta en brasa. Kram!

Nattmia sa...

Vilken mysig dag ni hade och verkligen tur med vädret. En aning annan väder än vad vi har här nere.. Kallt och rått..

ha en bra kväll..

Kram Mia

Vita små hjärtan sa...

Hej där!
Ni ser ut att haft en riktigt mysig dag!
Grattis till din award, kul att läsa!
Ha de gott!
Kram Agnetha

Viola sa...

Kan tro att det var en superhärlig utflykt, ser fram emot ditt besök framöver, hoppas dagen varit bra, kram