onsdag 31 mars 2010

❦ Förberedelser ❦

Det dryga med att åka på semester är alla förberedelser som måste göras för att man ska komma iväg och för att jag ska tycka att det är skönt att komma hem igen. Har svårt att lämna huset i en enda röra och åka, jag vill att det ska vara rent och snyggt när jag kommer hem. Tvättstugan ska vara så gott som tom för att jag ska ha någonstans att lägga tvätten när vi kommer hem och sängarna ska vara renbäddade, för det finns inget som är så skönt efter en vecka i stugans våningssängar som att komma hem till sin egen säng och glida ner mellan nytvättade och härligt doftande lakan. Så medan jag packar, så plockar jag, städar lite, diskar, vattnar blommor, tvättar å så var det ju barnens läxor, å så skulle vi visst ha något att äta till middag..... Bakar tekakor som vi ska ha som matsäck när vi åker ut med skotern, å så gjorde jag några play-do-degar för att barnen ska ha något att "dega" med om vädret blir dåligt och vi måste stanna inne allihopa på ganska liten yta. Ja ni vet... förberedelser!

Men sen när vi väl kommer iväg då ska jag njuta!!
Jag har köpt garn, härliga Molly, som ska bli till mössor!

Å sen har jag köpt nya trädgårdstidningar och lättsmälta (slisk, skulle min man ha kallat det, hi hi) romaner. Å vad jag ska njuta av mina lediga dagar!!


Men just nu skulle jag vilja ha några supergener som gör att jag skulle orka fixa allt på ett tjillevipp, men verkligheten är en annan.

Någon som beskriver verkligheten på ett härligt sätt är min vän Ann. Ann är journalist och skriver för bland annat Vi föräldrar, Mama och ICAkuriren. Nu har hon börjat blogga, kika in här för att ta del av hennes vardag. Håll även utkik efter hennes kommande kokbok, för stressade föräldrar =0) En sån ska jag köpa!

Vad ska ni göra i påsk?
Jag hoppas att ni får härliga dagar oavsett vad ni hittar på!!
Kram
❤ Linda ❤

8 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är synd att det blir så stressigt innan man ska iväg. Jag är lite som du, vill ha ordning hemma oxå innan man åker iväg. Så det är inte bara allt som ska packas för själva resan. Men det är värt det dels för att få koppla av under ledigheten och dels för att slippa sätta igång igen direkt när man kommer hem.

Ha det så jätteskönt nu under påsken och njut av ledigheten. Här ska vi vara hemma, men det kommer att vara fullt hus, antagligen med tre sittningar till frukost och ett hem som ser ut som ett vandrarhem;-)

Glad Påsk!
Kram,
Regina

Inas sa...

Hej Vännen!
Hur hinner du allt??? Härligt att ni ska åka bort, vi ska bara vara hemma och fixa lite.. kanske baka och fixa till D 40års fest. Men det ska va skönt att bara njuta av hemmet och få det igenom städat, för jag är ledig nästa vecka... har loooovvv.... Såg att hela familjen skulle upp va kul, hoppas verkligen ni får fint väder och kan va ute mycket. Ha en riktigt trevlig påsk. Goa kramar Ina

Kattis sa...

Njut ordentligt av din vecka i stugan! Själv blir det hemmavid med de närmaste!
Ta hand om dig!
Kram
Kattis

hemma hos lilla mej sa...

Låter som jag innan jag ska åka bort .Vill ha ordning hemma .Annars är det bara jobbigt att komma hem!!!Jag ska vara hemma och mysa och njuta.Äta lite god mat med Älsklingen &Änglarna-Njut nu av den ledighet och ha det gott -Önskar dej en underbar Påsk vännen Påskkramar Rita ♥

Nattmia sa...

Ha det nu så härligt..
Mysiga färger till mössorna..

Glad Påsk..

Kram Mia

Birgitta sa...

Tack, Linda, för att du skickade din bloggadress på Fb så jag hittade hit. Det är första gången. Impad!!! Så mycket vackert. Men jag blir alldeles matt av allt du hinner med... Ha en riktigt fin ledighet och Glad Påsk! Kram från Frihetsgudinnan

Bonnfrua sa...

Härligt att "dra till fjällen". Fast det är ju inte fy skam att vara hemma och njuta av våren! Ja iallafall när jag inte jobbar! :-)
Ha de´!

Älskade pion sa...

Ja du,jag är nog lite som dig. Kan inte åka bort om inte det är ordning hemma först.;)Hoppas att ni får en mysig helg.Själv ska jag jobba lite och sen bara vara.Kram Ulrika