Solen skiner och det är fredag!

Underbart väder! Kom precis hem från jobbet, helt fantastiskt att få sluta tidigt på fredagar. Solen skiner och det droppar från taken. Hoppas bara att det inte smälter för mycket, barnen tycker verkligen att det är kul med skridskobanan. Tips till fredagsfikat är gamla hederliga chokladbollar. Dessa med lite mindre kakao och med mer vaniljsocker i stället. Supergoda tycker jag!

Rullade i strösocker istället för pärlsocker, helt crazy, jag vet =0) men det sitter fast mycket bättre och sen tycker jag att det är vackert, som små kristaller.


Busenkelt! Så här gör man:
Blanda 7 dl havregryn med 250 gram rumstempererat smör, tillsätt 2,5 dl socker, 3 tsk vaniljsocker, 1 msk kakao och 0,5 dl kaffe
Rulla jämna bollar och rulla dem i något gott, socker eller strössel.


Titta så vackert utanför fönstret

Hoppas nu att ni alla får en skön helg! Här drar barnkören igång igen efter lovet, så jag återkommer med vad det blev bakat till föräldrafikat, kanske ett recept till och med om jag orkar vara kreativ och nytänkande och inte återvänder något jag gjort tidigare. Vi får se om bakhumöret infinner sig ;0)
Kram på er!!
Linda

Kommentarer

Vi ser fram emot ett kreativt recept till i morgon! Chokladbollar, kanske;-) Kram!
Vad fina chokladbullar .Vad fina.1000 tack för receptet ska jag testa.ha en mysig kväll varmkram Rita ♥
Istappar har jag letat efter för att plåta men har inte hittat några :-( Får ut och leta..

Chokladbollarna ser mumsiga ut fast jag gillar ju med cocos bättre, tycker det blir för sött med socker eller pärlsocker.. Men goda ser de ut :-)

Kram Mia
Birgitta sa…
Vad goda chokladbollarna ser ut. Men det får nog anstå lite, för vi har ätit tårta i 3 dagar nu och det känns mycket faktiskt.
Vilka fina istappar. Har du haft så mycket takdropp? Det är iaf läckert.
Önskar dej en skön och mysig helg.
Kramis Birgitta
Vad "gulliga" chokladbollarna ser ut med strösocker ;-) Jag har oxå fotat istappar idag...eller försökt...vad sur jag blev...för solen sken på istapparna så att de gnistrade som silverstavar och då klarade inte kameran av att fokusera avståndet.
Med önskan om en skön fortsättning på helgen,
Regina
hundenstina sa…
Tack för receptet på dom fina chokladbollarna!!!
Ska minsann göra dom i helgen ... Mums!!!

Populära inlägg