söndag 11 oktober 2009

Sista rycket... eller?

Det har varit en skön helg, mycket att göra men ändå relativt avkopplande. I fredags var det klassdisco i 10-åringens klass och som klassförälder var jag med och förberedde tacos till 20 barn, när maten var undanstökad drog jag mig hemåt och lät andra klassföräldrar stå för "vaktandet". Dottern verkade nöjd i alla fall när hon kom hem.
Det blev en del gjort i trädgården i helgen. Maken stängde poolen ordentligt för säsongen. Tömde ur en del vatten och stängde av pumpen. Nu är det bara täckplåtarna som ska på. Tunga rackare som kräver fler starka armar än bara makens, vi får väl se vem som får "äran" att hjälpa till. Har planterat sista perennerna som stått i krukor och rensat upp lite i rabatterna. Så ett sista ryck blev det i trädgården, vankas snö säger ryktet, men det hinner väl ändras några gånger kan jag tro...


Här ser ni bordet vid entrén som var fotat i kvällsmörker i tidigare inlägg. Naturen står för pyntet tillsammans med zink och egentillverkade betongsaker. Ljusfatet gjöt jag förra sommaren i ett gammalt plastkräfttråg. Snyltade åt mig kastanjer hos en väninna. Kastanjeträd är ett väldans stort träd som jag gärna skulle vilja ha i trädgården men som av utrymmesskäl helt enkelt får vara en dröm. Tur att man känner folk med jätteträdgårdar =0) (Tack Tanja)

När jag la ut dom var de helt gröna men nu börjar de mogna och spricka upp.
Jag tycker de är coola!


Har även hunnit med en bio med dottern, M och hennes barn. Fame såg vi, den var inte som förr. Bra sång, musik och dans men ganska tråkig handling.
Har även hunnit med en barnkörövning och ett obligatoriskt föräldrafika.
Det blev "Jannes pinnar" ett av min mammas recept. Namnet kommer helt enkelt av att det var vår inneboende Jannes favoritkakor. En härlig lekfarbror som bodde i vår källare under en tid. Härliga minnen!
Naturligtvis får ni receptet här......


Jannes pinnar

200 g rumsvarmt margarin
2 dl socker
Ca 5 dl mjöl
1 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver

Kör allt i matberedaren till en deg.
Rulla till fingertjocka längder.
Skär i ca 4 cm långa bitar.
Grädda ca 20 minuter i 150 grader

Må så gott nu och ha en bra vecka!
Kram


7 kommentarer:

Viola sa...

Vi har oxå höststädat..möbler in och pollen täckt med de tunga plåtarna...) så nu är det bara att boa in sig och längta till advent, vackra bilder du bjuder på, ha en fin vecka, kram

Patricia sa...

Jag har inte kommit ut i trädgården för höst-röj än men får nog göra det snart... =)

Så fint du pyntat...och jag gillar med kastanjer, de är så vackra =)

Ha en bra nästa vecka!
Kram Patricia

Nattmia sa...

Ja kastanjer är häftiga, det tycker ju jag med..

Snyggt höstpynt..

Kram
Mia

STENLYCKA sa...

Hej!
Så skönt att få höststädat i trädgården. Jag har inte hunnit att vara ute i trädgården men jag känner att det är dags att ta itu med alla möbler och sommarblommor. Här har inte löven ramlat ner ännu och många sommarblommor står fortfarande vackra.Men det är väl inte så mycket att vänta på några vinternätter och allt är över.Så det är nog dags.
Ha en bra måndag!
Kramen

Vita små hjärtan sa...

Oj vad du hunnit mycke i helgen!!!
Visst är det väl mysigt att höststäda!!!
Ha en bra dag kram Agnetha

Jord under naglarna sa...

Jag har också höstfixat lite och snön har även hunnit komma. Och gå igen.
Så fint du har pyntat, gillar ju både zink och betong ihop med det som naturen har att erbjuda, såsom mossa till exempel.

Marina sa...

Det där med discovakt är över för vår del. Det som står på tur nu är att hämta mitt i natten!!! Ja, var sak har sin tid heter det ju.
Så fint du fixat med kastanjer mm. Kram!