måndag 5 oktober 2009

Blomsterbud & sjukstuga

Idag ringde det på dörren.
En leende kvinna sa glatt -Blomsterbud till dig!
Tack svarade jag förvånat för det hade jag verkligen inte väntat mig. Måste vara ett ganska trevligt jobb... leverera blommor. Hon kan ju inte möta särskilt mycket sura människor. Vem kan bli sur över att få blommor?
Blommorna var som tack för arbetet vi (mest maken) lägger ner på barnkör mm i kyrkan. Mycket snällt och mycket uppskattat! Man mår bra av lite bekräftelse nu och då!
Tjusiga inte sant?!
Här hemma är det sjukstuga. Dottern har fortfarande lite feber, ont i huvud och nacke. Alvedon var 5 timme ungefär är det som gäller. Men när alvedonen kickar in går det ganska bra en stund. Idag bakade vi något som ingen av oss bakat förut....

Munkar! Oj så onyttigt.... men oj så gott!!
( "mammas flottyrkransar" ur Sju sorters kakor)

Inte allt så krångligt som jag trott heller. Använde fritösen, mycket smidigt. På dryga 30 minuter var det klart och undandiskat. Dottern klarade det mesta själv men jag fixade med friteringen, kändes onödigt med brännskador också utöver febern.
Nästan som köpta, lite frasigare men ganska lika i smaken.


När det var klart hällde vi upp varsitt glas kall mjölk och smaskade munkar medan vi tittade på
"Nanny Mc Phee"
Ett filmtips om ni har sjuka barn i 10 års åldern. E fick träna sig på att läsa den svenska texten men den finns också dubbad till svenska för de lite mindre barnen. En variant på Mary Poppins med Emma Thompson och Colin Firth i huvudrollerna. Emma Thompson är en mycket duktig skådespelare tycker jag.
Härligt att få mysa tillsammans en stund!
bild från nätet

Nu blir det till att förbereda middagen, vi har skiftbyte i bregottfabriken när maken kommer hem och jag ska på föreläsning nere på stan. Underlättar om maten är klar, vem vet... vi kanske till och med hinner äta tillsammans!
Hoppas ni har det bra där ute!
Kram L

8 kommentarer:

Nattmia sa...

Vad trevligt att få blommor så där oförberett..

Vad goda munkarna såg ut, och mysigt att baka tillsammans med dottern..

Hoppas hon snart frisknar till..

Kram
Mia

Birgitta sa...

Dina munkar ser fantastiskt goda ut. Skúlle gärna smaka på en. Men tråkigt när barnen inte är friska. Hoppas att du får en trevlig kväll.
Kramar till dej.
Birgitta

Lovisa sa...

Åh, dom där munkarna skulle jag vilja sätta tänderna i :o) Trist att E fortfarande är sjuk...men vad mysigt ni verkar ha haft det.

Här börjar livet återgå till det normala...i 20 minuter ungefär...för nu är det dags att börja packa och röja här hemma för på onsdag åker vi. Turkiet, here we come!!!

Kram Lovisa

hemma hos lilla mej sa...

vad mysigt att få blommor bara så där skoj.vad smarrigt med munkar.Hoppas tösen kryar på sig.1000 tack för filmtipset.Ha en bra kväll kramizar ~~~~RITA~~~~

Lyktor och Tyg sa...

Så roligt med blommor, ni är säkert värda stora buketter.
Munkarna ser ju hur goda ut som helst. Ni får öppna ett munk-café!
kram Kristina

Annika Christensen sa...

Härligt med bak och fina blommor.
Munkar har jag aldrig gjort.
Ang nässlor så är pesto på nässlor underbart gott. Passar bra till färskpasta med små tomater till. Det lever jag på under våren.
I år har jag torkat 60 liter till the som jag håller bukt min åkomma i örat. Vill du vet mer om nässlor så mejla gärna.
Kram på dig
Annika

Älskade pion sa...

Vad kul att få blommor.Det var ni säkert värda.Gott det såg ut med munkarna,mums. ;)Hoppas att du får en bra dag och att dottern kryar på sig,inte kul när barnen är sjuka.Kramar Ulrika

Vardags-mirakel sa...

Hoppas hon mår bra, jobbigt med feber. Men så mysigt ni haft det tillsammans, kanske skulle man våga sig på att göra egna munkar... filmen ska jag nog också se med mina tjejer. ha det bra, kram Eva.