måndag 14 september 2009

Stockholms skärgård del 3

Hade ju en skärgårdspärla kvar att visa....
På eftermiddagen flyttade hela släktträffen till den andra kusinens sommarhus. En del med bil och en del med båt. Jag och barnen åkte båt och fick bland annat "kändisars" sommarhus utpekade längs resan. Vilka enorma villor en del har! Det här är vad man möts av när man klivit ur båten på den egna privata bryggan! Vackert inte sant?! Sist vi var här var det byggarbetsplats och vi klättrade på en stege upp till övervåningen. Nu var allting klart.
Huset ligger högt upp med stora gräsytor för familjens tonårsgrabbar att röra sig på.

En friggebod håller ordning på alla vattenleksaker,flytvästar och våtdräkter. Den timmrade delen ni ser till vänster är en Boulbana med läktare. Där utspelades en del av släktfejden senare under eftermiddagen =0) Bakom den, ovanför läktaren på den övre platån var det vollyboll plan.

Den egna bryggan


Utsikten från altanen


Inne i huset är planlösningen öppen mellan kök , matrum och TV-delen.
Det är högt i tak och öppet upp till ett allrum och en liten vrå där frun i huset sitter och målar

Här blickar min make ut från staffli utsikten

Föräldrasovrummet har fönster ut mot skogen men även ett fönster ut till allrummet för att ta tillvara utsikten mot vattnet.

En vacker trapp leder upp till övervåningen


Bakom detta charmiga fönster döljer sig bastun.

Vackra detaljer knyter an till det sjönära läget.
Här hade vi en skön kväll med mycket tokiga upptåg, tävlingar och god mat.
Hoppas ni har haft en bra start på den nya veckan!
Kram L

7 kommentarer:

Marina sa...

Oj vilket ställe! Kanonfint!

Moa sa...

Säger det samma.. jisses vilket place.. =)).. där skulle jag kunna tillbringa många lata stunder.. ibland vid mitt staffli och måla underbara målningar.. eller bara sitt och njuta.. läsa en bok och äta praliner. Blir det för varmt får någon köra ner mig så jag kan ta ett dopp.. *ler*. Ne jag skojar lite, vilket underbart ställe, som gjort för lek och rekreation.. bara o gratulera till de lyckliga ägarna. Ha det gott/ Moa..

Vita små hjärtan sa...

Vilka bilder, det ena vackrare än det andra!!!!
Kram Agnetha

mitt gröna hjärta sa...

Hej, vad kul att du hittat till min blogg! Och visst är det bra att få inspiration och idéer av andra, jag bjuder gärna på idén till mitt blåbärsland:) Är riktigt nöjd själv och det var inte så svårt med torvblocken som jag först trodde. Nackdelen var bara ett de var attans dyra, 59 kr/st och man behöver ju en del... Lycka till!
Jenny

STENLYCKA sa...

Åh så vackert vilken lycka att få bo så.
Kram

Lyktor och Tyg sa...

Så otroligt fint. Vad roligt när man har möjlighet att bo så.
Kul med din skärdgårds-serie.
kram Kristina

Älskade pion sa...

Men oj vilket ställe. Man blir ju bara stum.Tänk att folk bor så fint. Måste vara underbart.Ha en bra dag vännen. Kramar Ulrika