torsdag 10 september 2009

Mitt nya liv

Tänk vad ofta folk säger att man ska börja sitt "nya" liv. Man ska börja motionera, sluta äta godis, banta, sluta röka, allt i sitt "nya" liv. Jag har också börjat ett nytt liv, fast på jobbet den här gången. Har jobbat några veckor nu och börjar känna mig hemma. Salen är hyfsat i ordning (jag är lite av ett kontrollfreak, så helt i ordning blir den väl aldrig kan jag tro), det är några andra lärare som är inne och gästspelar i min sal ibland men än så länge har de skött sig fint. Jag har träffat alla elever nu ett par gånger och jag har jättemysiga grupper. Jag går till jobbet och från jobbet med ett leende. Om det inte är något jag har missat, så det kommer ett bakslag så kan det här bli riktigt bra!
Jag sover gott om nätterna och min axel håller och jag slipper vilovärken. Jag har närmare till jobbet så vi kan sova lite längre på morgonen, barnen har vuxit under sommarlovet och klarar sig mer och mer själv, vilket innebär mindre tjat från min sida och mindre stress på morgonen. Alla är gladare helt enkelt. Så även om det kändes tungt att lämna min förra arbetsplats och alla härliga människor så måste jag erkänna att jag mår så mycket bättre nu, så det var helt klart värt det! Skulle bara önska alla mina stressade och utarbetade före detta kollegor fick uppleva detsamma!

Bilderna visar ett av de senaste ljusfaten i betong, ett bergeniablad.

Har ju en skärgårdspärla kvar att visa också, det får bli nästa gång.
Å så har jag klickat hem en del saker från nätet också som jag måste visa, nu står inläggen helt plötsligt på kö =0)
Sköt om er där ute!
Kram L

10 kommentarer:

Hanna sa...

Så många vackra bilder.
Hanna

Lyktor och Tyg sa...

Låter som ett bra nytt liv! Att ha det bra jobbet är viktigt för man är där en del timnmar.
Jättefina bilder.kram Kristina

Viola sa...

Vilket härligt positivt inlägg..så skönt att läsa att du nu trivs på nya jobbet..visst är det många gånger väldans slitigt att jobba inom skolans värld, kram

Nattmia sa...

Härligt när det nya livet börjar så bra och nu hoppas vi att det fortsätter så..

Kram
Mia

hemma hos lilla mej sa...

Vad härligt att höra att du trivs på jobbet.Det kan nog vara ganska tuffa tag inom skolvärlden!!!!!!Härliga bilder.Ha en mysig fredag kramizar ~~~~RITA~~~~.

Jord under naglarna sa...

Att gå till jobbet med ett leende är ju så himla bra!
Vi har inte riktigt kommit in i de nya vardagsrutinerna som vi precis har skapat. Femåringen har börjat skolan och det är många förmaningar och nyheter för henne nu så det tar lite tid.
Ditt ljusfat är jättefint! Det är så snyggt med den råa betongen och en ljuslåga tycker jag.
Ha en skön helg!

Syster Yster sa...

Vad skönt att höra att allt funkar bra på nya jobbet. Vi ses förhoppningsvis imorgon Rasse är lite tveksam men är villig att pröva.
Många kramar
Anette

Älskade pion sa...

Vad skönt att du trivs så bra på ditt nya jobb,ibland måste man bara bryta upp för att kanske få det lite bättre.Du frågade hur jag trivs i Västerås.Min rumskompis är jättego och skolan trivs jag superbra på.Området jag bor på.....nja det var väll inte bland de bättre områdena vad jag har förstått.(RÅBY)Nu har jag en vecka kvar i skolan,sen blir det praktik i min hemkommun,såå skönt,är jobbigt att vara borta från familjen.Ha en skön helg. Kramar Ulrika (härligt bergeniablad du har gjort)

Marina sa...

Vilket underbart inlägg! Så härligt att läsa att du trivs så bra.

Kram!

mylovelygrandma sa...

Hejsan!
Vad kul med nytt jobb att trivas på :) vilka underbara bilder från skärgårdshuset! köket är ljuvligt å så sött med sovalkoverna!
Ha en fin söndag!!