måndag 11 maj 2009

Tillbaka från mitt äventyr =0)

Nu är vi hemma igen! Oj vad många känslor och upplevelser jag har i mitt huvud och i mitt hjärta nu. Jag och min familj åkte till Kristinehamn i helgen, ingen metropol direkt men en väldigt mysig stad som är en stor del av min uppväxt. Vi bodde på ett vandrarhem på ett område som heter Marieberg, ett fantastiskt parkområde med äppellundar, där har pallats många äpplen på väg till skolan. Här ser ni utsikten från fönstret i vårt sovrum. Vi strosade igenom centrum, hade fått shoppingtips från Petra som jag drog runt min familj på. Vi tog en sväng förbi Pingstkyrkans loppis som jag faktiskt jobbade på för en massa herrans år sen. Hade hoppats på en del fynd där men jag träffade så mycket folk att prata med och tiden sprang iväg...

Barnen imponerades av fontänen inne i centrum, här har ätits många glassar!


För att inte tala om här. Ute i skärgården står Picassoskulpturen (föreställandes en kvinna!!??) Hit cyklade vi förr för att äta glass och kolla på folk (läs killar) Har man inte varit ut till Picasso, har man inte varit i Kristinehamn!
Anledningen till resan var ju ett jubileum och kören "gospelkompaniet" jag var med i för 18 år sen skulle träffas och sjunga tillsammans. Vi övade på lördagen och sen på kvällen var det middag och en promenad längs minnenas väg. Oj vad roligt! Många bilder blev det, diabilder förstås, vi snackar ju 18 år sen, lite filmsnuttar från körresor och annat. Vilket mode, vilka frisyrer och vilka härliga vänner!
Man blir alldeles varm i hjärtat när man ser hur dessa coola killar i permanentad hockeyfrilla har förvandlats till underbara pappor med både 2 och 3 barn var. Fortfarande lika coola, men på ett annat sätt =0) En mycket rolig kväll med många känslor och mycket kärlek.
På söndagen medverkade kören i förmiddagsgudstjänsten. Det lät förvånansvärt bra med tanke på att det var 18 år sen vi sjöng tillsammans allihopa senast. Konstigt också att texterna sitter där för vi behövde inga noter, vi nötte väl in dem för all framtid kan jag tro =0)
Kyrkan är väldigt vacker och ljus med underbara fönster.
Sen var det dax att röra sig hemåt igen men först det alla barn väntat på... En av mina allra bästa kompisar under mina ungdomsår äger en VÄLDIGT stor godisbutik. Den var ju stängd men ni kan tro att barnen och deras kusiner tyckte att det var coolt att få komma in i en godisbutik trots att den var stängd. Bara tanken att Karin har nyckel och kan åka dit när hon vill var svindlande för barnen. Förstå vilken dröm =0)Det fanns mycket att välja på och barnen irrade omkring

Min 6 åring med sleven i högsta hugg, visst ser han ganska nöjd ut?!
även småkusinerna hittade spännande saker.


En helg att minnas!
Hoppas er har varit bra och att ni får en bra arbetsvecka!
Kram L

9 kommentarer:

Syster Yster sa...

Ja, det låter ju som en härlig helg. Jag förstår att barnen tyckte det var coolt att äga en godisbutik. Nellie skulle kunna prata om en sån sak hur läng som helst och grubbla och fantisera.

Anette

hemma hos lilla mej sa...

Vilken mysig helg.Ja det är nog alla barns dröm att äga en godisbutik.Ha en skön dag kramiz ~~~~RITA~~~~~.

Krydda Livet sa...

Såå fina bilder och gissa en som blev sugen på godis just nu??! JAAAG! Är hemma, sjuk.. då brukar jag bli sugen på godis.

Kram Josefin

promenader på landet sa...

Vilka vackra bilder! Jag sjunger också i kör och det brukar ju vara så att har man lärt sig en sång eller stämma en gång så sitter den för alltid! Ha det bra! Kram Maria

STENLYCKA sa...

Låter som ni har haft en underbar helg! Vackra bilder du visar.
Ha det så bra!
Kramar från mig

Lyktor och Tyg sa...

Hej förstår att du haft en speciell helg. Hade gärna hört er sjunga. VAr själv med i en ungdomskör i vår kyrka för hundra år sen och nog sitter texterna kvar.
kram Kristina

Mitt smultronställe sa...

Härlig helg!! Och godis butik skulle jag oxå vilja ha egna nycklar till......

Ha det gott, kram Camilla.

Hanna sa...

Jag hade också önskat att få ha en godis affär helt för mig själv...
Hanna
blommorifonstret.blogspot.com

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej! Va kul att du hittade in till mig. Har tassat omkring lite på din blogg och är nu väldigt GODISSUGEN! Trots att jag precis har ätit middag med mogen melon som efterätt. Passade på att kopiera receptet på Tuppakaka. Skall provas omgående:) Välkommen tillbaka och lycka till!
Ha en skön kväll, kram Maria