fredag 17 april 2009

Underbar sol och skön helg!

Så då har en vecka till gått! Ibland känns det som att det är bara måndagar och fredagar i veckorna, däremellan är det bara en blinkning. Veckan har varit bra, det märks på eleverna att de varit lediga, en del är segstartade medan andra har massor av energi! I veckan har 8:orna bakat tekakor och 9:orna lagat valfria soppor och fiskrätter. Det är härligt att se när de lyckas med lite svårare saker. Ni kan tro att killen var nöjd som gjorde en Hollandaisesås utan att den skar sig. Härliga ungar!
I helgen blir det till att njuta av solen som enligt källor ska lysa på oss även om det kommer att bli lite svalare i luften. Mina föräldrar kommer på besök och pappa ska hjälpa till med planket. Jag hoppas att de kommer en bit, det känns som att man sitter på cykelbanan när man är på altanen. Folket som går förbi kommer väldigt nära.

De små minipenseerna njuter i solen och gläder i alla fall mig varje gång jag kommer hem, jag vet inte om det är någon mer i familjen som ser och uppskattar dem men jag gör det i alla fall!

I trädgården växer det så det knakar, här nedanför är en... ja vad är det? Vi kallar det för stor blåklint för den får som stora blåklint ganska tidigt på säsongen och blommar villigt om, om man klipper ner dom lite, men det heter den inte, kanske Bergsklint?
Jag är osäker, någon av er som vet??
Det här är bilder från en av de orensade rabatterna (som ska rensas i helgen hoppas jag), här växer några stora Praktriddarsporrar. De köptes som den mörkvioletta "Magic Fountain" men det kan jag säga att det är det inte. Jag får återkomma med bild i sommar så kanske någon kan tala om vad den heter. Den är förvisso blå, men alldeles för ljus för att vara "Magic Fountain"


Å sen en vanlig Kärleksört, lite tråkig växt tycker jag men den fyller ut grönt och fint under sommaren och har en kul form på bladen som komplement till andra växter. Sen när den blommar under hösten är jag så tacksam för jag har alldeles för lite som blommar sent så då är den alltid lika välkommen!


Nu är det inte så länge kvar innan vi får njuta av rhododendron utanför köksfönstret, den blir finare och finare för varje år.


På altanen sällskapar penseer med mig där jag sitter i min solstol...Där ligger jag och läser "tantsnusk" som min kära make kallar Harlequinböckerna. Lättsamma ,romantiska, snabblästa böcker som inte kräver något av mig och min hjärna. Läsa och glömma, total avkoppling! Om än lite småtöntiga men det har jag överseende med =0)


Hoppas nu att ni får en skön helg!
Just det... imorgon är det dax för barnkör och till föräldra fikat lutar det åt en sån här smaskig kaka! Jag talar om sen hur det blev =0)
Kram L

13 kommentarer:

My Lovely Home irsta kyrkby 1:3 sa...

Japp de nya grannarna har barn, dagmamma hon med:) Ja Tanja och Per känner vi. Vi var förbi och kikade i huset förra helgen, de sliter och jobbar. Det blir nog jättefint när det blir klart. I morrn ska vi hälsa på nya bebben (valpen) hi hi. Ha en trevlig helg! kram kram

Vardags-mirakel sa...

Så fina bilder! Jag gillar också min Kärleksört, den är så pålitlig :-) Trevlig helg!

Inas sa...

Hej vännen!

Underbara bilder... ni har verkligen vår. Kul att du får besök av dina föräldrar. hoppas att de jobbar på ordentligt nu när de är där så ni slipper cykelbanan. Ha en riktigt go helg och sköt om dig och hälsa de dina. Goa kramar Ina

Gårdsromantik sa...

Vi har påsklov den här veckan - jag jobbar som textillärare!

Känns lite segt att börja jobba - men det brukar gå över fort.

Kram Maud

hemma hos lilla mej sa...

Vilka fina bilder.Barnen började i tisdags så man är lite seg.Det är bäst när allting är som vanlig.Ha nu en mysig kväll kramiz ~~~~RITA~~~~.

STENLYCKA sa...

Vackra bilder. Jag skall också ut i trädgårdslanden och rensa i helgen.
Ha det gott!
KRAMAR

Patricia sa...

Jättesöta penséer, de borde nog familjen se.. =)

Jag håller med om att Kärleksört inte är världens roligaste blomma men jag har oxå en av typ samma anledning som du.. =)

Ja du jag är så nöjd med vårt trapphus och längtar efter att få det helt färdigt, i morrn blir det till att åka runt och leta golv... =)

Kram Patricia

Viola sa...

Hejsan, mkt från din trädgård som jag känner igen i min...denna "klint" har jag gott om, verkligen tacksam, hoppas oxå på sol i helgen, men här ute i skärgården är det alltid svalare på våren nu när isen har gått upp, ha en riktig skön helg, kram

Lyktor och Tyg sa...

Hej
Vad härligt med blommor, så kul att gå i trädgården och titta runt när de dyker upp.
Kram Kristina

Inspiration i vitt sa...

Hej, vad härligt att få upp ett plank så att ni kan sitta lite ostört det får du visa sen hur det blev. Det gror för fullt hos dig ser jag.
Kramar till dig/Ingela.

Vit Spets sa...

Här uppe har vi påsklov, men på måndag är det vardag igen. Härliga blommor!
Trevlig helg
//Siv

Katarina/Lantlyckan sa...

Vad härligt med rhododendron! Vi har förvisso också en, men den består av typ tre friska blad, några torra grenar och mossa.... Inte vackert. Men någon gång, när jag får tid så...;)
Kram

Jaja sa...

Vad vackra bilder, njutningsfullt!