onsdag 22 april 2009

Huvudbry i väntan på solen...

Brrr, idag har det varit kallt hos oss. Grått och trist till en början men sen tittade solen fram när eleverna påbörjade sin orientering och jag skulle sitta på en stubbe i skogen i 3 timmar. TUR!!
Sitter här vid datorn och funderar... nu är snart planket snart klart och då blir det dax att plantera hela den långa rabatten på baksidan av planket med något mer tilltalande än taggbuskar och ogräs i massor som har varit utsikten för de förbipasserande de senaste, typ 20 åren! Eftersom vi inte ser rabatten (och därmed inte rensar den, vilket de förra ägarna inte heller gjorde uppenbarligen) så måste den vara lättskött. Jag tänker mig lite tujor med jämna mellanrum för att få det grönt året om och ytterligare lite skydd mot poolen. Sen tänker jag buskrosor däremellan. Jag är ju väldigt rosa-lila-blå-vit i mina övriga rabatter och tänkte att jag kanske skulle vara lite "wild and crazy" utanför planket...
Kanske en orange! "Kordes Brillant"
det är nog lite väl "crazy" men jag vill nog ha något med mycket färg i som syns bra mot det vita planket!
En pionliknande "Baron Girod de l Áin"En "Basye´s Purple Rose" kanske


Eller en mörk "Black Boy"


Eller en "Captain Hayward"Eller en vacker "Charles de Mills"
Alla rosbilder är tagna från nätet
Usch vad svårt det finns ju hur många som helst. Har ni något förslag på vackra rosor som blir runt 1½ meter hög och har en ordentligt kraftig färg? Ni kanske har någon favorit?! Berätta gärna!
Nu ska jag titta på "Rent Hus" och förfäras och förundras över hur folk kan lyckas grisa ner i sina hem. Mitt ämne Hem- och konsumentkunskap känns ytterst relevant i sådan här lägen och det är kul att diskutera med eleverna sen, det är många som tittar har jag förstått!
Må nu så gott och så hälsar vi solen välkommen tillbaka imorgon och
hoppas att den stannar hela helgen!
Kram L

9 kommentarer:

Katarina/Lantlyckan sa...

Oj, vad många vackra blommor. Jag gillade speciellt den längst ner. Har tyvärr inga tips att komma med, är en vandrande trädgårdskatastrof.... Hoppas du hittar något passande. Ha det gott!
Kram Katarina

Marina sa...

Oj så fina rosfärger du visar. Gillar!
Det där tv-programmet är så äckligt att jag inte vill se det faktiskt. Ser hellre Roomservice på annan kanal (eller bloggar!). Kram!

Patricia sa...

Ja du det är inte lätt att välja växter, jag vet, vi gjorde om en stor hemsk rabatt för 2 år sen. Men det låter fint med tujor och någon rose däremellan men jag har inget råd att ge vilken som är bäst.

Själv har jag Fairy rosor i min rabatt, 3 stycken och de blommar riktigt och är sött rosa men blir ju inte så höga som du vill ha dem.

Lycka till med växtvalet... =)

Kram Patricia

Viola sa...

Idag har dt arit min tur...stått ute i det grå väderet hela dagen och ansvarta för brännbollsturneringen, brr....säger jag bara...tycker nog att du ska bli lite halvgalen, dom färgerna på dom rosorna, underbara! KRAM

STENLYCKA sa...

Vilka vackra rosor särskilt "Charles de Mills" föll Stenlycka i smaken. Har tyvärr inga bra tips på rosor.
Ha det bra
KRAMAR

Inas sa...

Hej Du!
Vackra rosor och bilder... Har inga tips på rosor sköt om dig goa kramar Ina

Krydda Livet sa...

Vilka vackra blommor. Blommor är verkligen vår och sommar för mig. Jag blir glad varje gång jag kikar ut på balkongen och ser de fina blommorna som är där. Jag skulle kunna pryda hela balkongen full men det blir ju kanske lite väl mycket hehe.

Syster Yster sa...

Ja du. Svårt kan tyvärr för lite om just rosor. Det blir nog bra vilket som
Kram
Nett

Vardags-mirakel sa...

Vackra rosenbilder! Jag gillar också att förfäras över "smutsgrisarna" ;-), då känner till och med jag mig duktig på att städa. Ha det bra, kram Eva.