lördag 25 april 2009

Gammeldags kakor

Hej allesammans! Hoppas ni har sol där ni är! Här är det ljuvligt! Har precis kommit hem från barnkören. Barnen är så duktiga och dansgruppen har finlirat på dansen som ska visas upp imorgon på familjegudstjänsten. Idag bjöd jag de väntande föräldrarna på gammeldags kakor. Prisbelönad redan 1945 men receptet håller alltså än idag! Håll till godo... Wienerstänger
ca 20 stycken stora kakor
250 g margarin, 1½ dl socker, 2 ägg, 6 dl vetemjöl och ½ tsk bakpulver blandas till en deg. Rulla ut till 2 längder som läggs på bakplåtspapper på plåt och plattas ut lite. Gör en fördjupning i mitten på rullen och lägg i sylt (jag använde björnbärsmarmelad) Grädda i 200 grader, mitt i ugnen i ca 15 minuter. Blanda under tiden 2 dl florsocker med ca 1½ msk vatten till glasyr. Bred glasyren på de varma längderna när de kommer ut ur ugnen och skär dem i sneda bitar.
Gultöreln har börjat blomma hos mig, den har ett härligt växtsätt, den ser ut som en stor kudde, och blommorna håller länge.
Min klematis " Hagley hybrid" har kommit igång rejält nu mot söderväggen och nu dröjer inte blommorna så länge.

Maken är på på bio med M:s man så hon och jag ska göra gemensam sak att utfodra barnen och sen kanske vi kan luta oss bakåt i soffan en stund =0) Hoppas på en skön kväll.
Kram L

6 kommentarer:

Syster Yster sa...

Typsikt att man glömmer. Tyckte jag hade gjort en så bra veckoplan och planerat dagistider mm fram till sommaren och även under sommaren, men då blev väl hårddisken full. Men vi provar att sjunga ändå din man tyckte tydligen att det var ok...Nu har jag missat två kakor. Kan man kanske få privatprovning en annan gång. Inte för att kroppen på något sätt saknar kalorier jag lovar de kommer dit ändå....hm...

Anette

Vardags-mirakel sa...

De kakorna påminner mig om min barndom, gillar klematis. Ha det så skönt ikväll, kram Eva.

hemma hos lilla mej sa...

Såna kakor fick jag när jag var liten.Vad fint med klematis.Ha en mysig kväll kramiz ~~~~~RITA~~~~.

STENLYCKA sa...

Å, ännu ett frestande recept, sådana kakor bakade min farmor och bjöd på, de var jätte goda. Måste pröva.
Hoppas dansen går bra imorgon på familjegudstjänsten.
Ha en bra söndag!
KRAMAR

promenader på landet sa...

Jag blev helt nostalgisk när jag såg dina kakor! Sådana bakade min granntant ofta när jag var liten!
Kram Maria

Patricia sa...

Åh va gott med Wienerstänger, det var länge sen jag bakade.. =)

Nu går det fort i trädgården, en härlig tid!

Kram Patricia