Gammeldags kakor
Hej allesammans! Hoppas ni har sol där ni är! Här är det ljuvligt! Har precis kommit hem från barnkören. Barnen är så duktiga och dansgruppen har finlirat på dansen som ska visas upp imorgon på familjegudstjänsten. Idag bjöd jag de väntande föräldrarna på gammeldags kakor. Prisbelönad redan 1945 men receptet håller alltså än idag! Håll till godo...
Wienerstänger
ca 20 stycken stora kakor
250 g margarin, 1½ dl socker, 2 ägg, 6 dl vetemjöl och ½ tsk bakpulver blandas till en deg. Rulla ut till 2 längder som läggs på bakplåtspapper på plåt och plattas ut lite. Gör en fördjupning i mitten på rullen och lägg i sylt (jag använde björnbärsmarmelad) Grädda i 200 grader, mitt i ugnen i ca 15 minuter. Blanda under tiden 2 dl florsocker med ca 1½ msk vatten till glasyr. Bred glasyren på de varma längderna när de kommer ut ur ugnen och skär dem i sneda bitar.
Kram L
Kommentarer
Anette
Hoppas dansen går bra imorgon på familjegudstjänsten.
Ha en bra söndag!
KRAMAR
Kram Maria
Nu går det fort i trädgården, en härlig tid!
Kram Patricia