Årets första dopp!

Så var då årets första dopp avklarat! Ja inte för mig, riktigt så tokig är jag inte.... Hunden så klart! Det första doppet var en ren missbedömning om var bryggan tog slut=0) Ni skulle ha sett förvåningen i hennes ansikte! Det andra doppet var helt frivilligt, jag tror helt enkelt att viljan att dra in vasspinnar till land var så stor att hon inte kunde annat än att hoppa i. Brrr kan inte ha varit många grader i vattnet, isen lossade väl förra veckan tror jag.Men det var ju soligt och fint så hon torkade ganska snabbt i solen.
Här hemma har maken jobbat flitigt med staketet så nu är det klart runt den nedre sidan av poolen. Här ser ni mina nya klätterstöd för rosorna (jag hoppas verkligen att de klarat flytten och vintern!) i impregnerat trä, hur länge måste man vänta innan man kan måla på impregnerat?? Någon som vet?? När det var klart rev han helt sonika ner planket ut mot cykelbanan så nu känns det som man sitter på cykelbanan och dricker kaffe. Charmigt värre, NOT!!!
Ser mysigt ut att ligga här och sola va, till allmän beskådan =0)

Å damen i rabatten står med rumpan bar ut mot vägen =0) Några barn pekade till och med finger och kommenterade att hon visade rumpan. Jag hoppas det nya planket kommer upp snarast så vi inte blir anmälda för förargelseväckande beteende.

Maken jobbar på så flitigt, de nya fundamenten är gjutna och medan betongen härdar har han handlat, kapat upp brädorna och grundat allting,så bikinisäsongen är nog räddad om han jobbar på i den här takten =0)
Scillorna blommar för fullt och bina är flitiga besökare.
I stugan har vi också hunnit vara i helgen, bygget går framåt, Maken hjälpte svärmor att tapetsera i kök och vardagsrum. En fin Sandbergstapet blev det...

Sen ska det bli vit pärlspont nertill med breda fina socklar. De gamla ruckliga fönstren är utbytta mot nya fina som kommer att hålla värmen i vinter. Spröjs ska sättas dit också. Snyggt!

Det var supervarm när vi var där så vi åt och fikade ute på altanen. Jag hade fixat maten, väldigt enkel då det inte finns spis eller vatten för tillfället. Så det blev sådant som gick att värma i mikron och så lite kall mat. Gjorde Leilas supergoda sill (och jag är inte så förtjust i sill, så då förstår ni hur god den var) som var enkel och snabb att göra. Nu är ju påsken slut, men till midsommar kanske...

Honungs- och currysill
2 burkar 5 miuters sill (färdig att läggas i sås)
3 msk honung
2 tsk curry
4 dl creme fraiche
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 Granny Smith äpple ( jag tog 2)
Låt sillen rinna av och dela i lagom bitar
Koka upp honung och curry i en skål i mikron för att få fram currysmaken bättre.
Blanda ner creme fraiche, salt, peppar och fintärnat äpple.
Rör om och tillsätt sillen. Blanda ordentligt.
Mumsigt!
Hoppas ni får en bra arbetsvecka nu!
Kram L

Kommentarer

Patricia sa…
Åh så du har med en badgalning...min springerkille Eddie (RIP) var badgalning och badade så fort det var isfritt i stugan... =)

Och min nuvarande hund, rottisen Rozzi var inte badgalen från början men är det nu och badar så fort tillfälle ges men inte på samma sätt som Eddie gjorde...=)

Hoppas ni får upp nya planket till badsäsongen så ni slipper sola och bada med åskådare... =)

Kram Patricia
STENLYCKA sa…
Å bada, ja pratade med grannflickan och tänk hon hade varit och badat i Vänern, inte bara fötterna uten ett riktigt dopp, sa mamman och det var frivilligt. Brrr jag tycker det låter kallt inget för mig.
Ha en bra vecka
KRAMAR
Stenlycka
Syster Yster sa…
Hej Tyckte inte det var så länge sedan ni kämpade med att måla det där planket...Brukar man inte säga att man kan måla tryckimpat efter ett år??... Det kommer bli ljuvligt fint kring poolen när det är klart. Ser fram emot ett bad där i sommar.
Nett
Marina sa…
Den där sillen är god! Den hade vi på påskafton.
Nja, det ser väl så där kul ut att sola där till allmän beskådan men det låter som att ni hinner med mycket så det blir nog snart skyddat igen.
Impregnerat trä måste vara torrt innan du målar det annars målar du in fukten och färgen lossnar eller ruttnar det inifrån.

Kram!
Katarina sa…
Vilka lyckostar ni är om har en pool! Skulle inte sitta helt fel här hemma... Tapeten var jättesnygg!
Kram Katarina
Syfröken sa…
Ha ha. Jag förstår att du längtar efter insynskyddet. Lite privatliv vill man ha. Kram /Kirsi
Jenny sa…
Hej!
Det ser ju bara ut att bli ett fantastiskt mysigt ställe när allt kommer på plats!
Det är en framtida dröm vi har att få en pool men det lär dröja....
Den där sillen får vi nog allt prova!
Kram Jenny
Tänk så fint det blir när allt är klart!!! Kram
Hej! jasså det är där du bor:) gick på promenad förbi i helgen och såg ljushus i fönstret men inte visste jag at de var dina hi hi. Tror min fd jobbarkompis på maxi, sahlgren bodde i erat hus tidigare, Och jag hörde att grannarna här brevid köpt erat grannhus. Kul att hunden tagit ett dopp, vi får våran Selma (valp)om två veckor så då är det slut vilat. Ha en trevlig helg! kram Johanna
Hej
Så roligt att du hittade mig. Kul att läsa en ny blogg. Jag kommer garanterat komma tillbaka till dig för att läsa din mysiga blogg och se hur det blir med poolen.
kram Kristina
Anneli sa…
Bada ...hujeda mig...jag badar knappt på sommaren - är en riktig badkruka...
Kommer att bli jättefint på eran utegård sen...
Kram
Annelie
Färjtorp sa…
Lät kallt med ett dopp!! hihi men oj så vacker vovve. Hon såg härlig ut! Är det en springer spaniel?

Det händer grejer i bygget! Kul att se.
kram johanna

Populära inlägg