Recept tips
Så var då Mariadagen över och disken från igår är borta. Vad skulle man göra utan diskmaskin?! Vi smaskade i oss massa gott igår... vi började med räkfyllda krustader till förrätt. Rådjursfile, rödvinssås och hasselbackspotatis till varmrätt och avslutade med en smaskig fruktsallad med avocadokräm. Efterrätten är vekligen något jag kan rekommendera. Lätt och fräsch avslutning på en god middag. Recept kommer här:
Tropisk fruktsallad
för ca 8 personer
Blandad frukt, jag använde:
2 äpplen
2 päron
1 ask physalis
1 liten honungsmelon
2 kiwi
½ ask vindruvor
1 mango
1 ask färska blåbär
Blanda den skurna frukten i en skål och pressa saft av 1 apelsin och ½ lime över salladen. Blanda och lägg upp i portionsskålar. Strö lite råsocker över och klicka på lite avocadokräm. Det som blir över kan man servera i en skål bredvid för de som vill ha mer (de flesta). Garnera ev. med lite tunna limeskivor
Avocadokräm:
2 stora mogna avocado, skalade och urkärnade
saften från ½ lime
1 dl florsocker
blandas till en slät kräm i mixern
Gör den en stund i förväg så den hinner stå i kylen en stund för den är godast kall.
Hoppas ni får en bra vecka!
Kram L
Kommentarer
Vilken fin blogg du har ... vilken tur att du hittade mig , så att jag hittade dig =)
På återseende !
Kram /Sussi O
Jag ska defenitivt prova den till helgen. Men advokadokräm lät udda, vad den god?
Tack för omtanken om dottern! Hon verkar vara på bättringsvägen faktiskt. :-)
Hoppas du haft en fin dag!
Kram Johanna
Kramar till dig/Ingela.
Kram Lallis