Ja ha, ny vecka!

Oj vad en helg går fort! Kallt och blåsigt har det varit så det blev inget av med att vara ute i trädgården. Pysslade inne lite på fredagen innan vi var bortbjudna på mat och Let´s Dance final. Hittade en fullt utslagen blomma på min porslinsblomma i vardagsrummet när jag vände på den och fler är på väg. Tycker att det är en fantastiskt vacker blomma. Bladen är flerfärgade och går i både grönt, vitt och rosa. Blomman ser ut att bestå av en klase mini orkidéer Underbar!Bakade till föräldrafikat på barnkören i lördags, det blev en Mazarinkaka. Lovade lägga ut receptet här så här kommer det:
Mazarinkaka
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant.
Blanda 200 gram rumsvarmt margarin med 3 dl socker. Tillsätt sen 2 ägg, 1 msk vaniljsocker, 5-6 droppar bittermandelolja, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och sist 1 ½ dl kall mjölk. Vispa allt med elvisp till en grynig massa. Häll i formen och grädda i ca 40-50 minuter. Låt den svalna ordentligt innan du lägger på glasyren. Den gör du genom att blanda florsocker och vatten till en tjock smet, gör den inte för rinnig för då glider den av kakan.

Tog en snabb bild innan jag åkte (smidigast att förflytta kakan kvar i formen) Mönstret på kakan får man genom att göra ränder från höger till vänster på glasyren med kakgele på tub och sen dra med en provsticka uppåt och neråt i glasyren. Svårt att beskriva vettigt känner jag =0)
Han med en sväng ut på landet också där bygget går framåt. Maken hjälpte till att sätta in det sista nya fönstret, så nu är det bara ytterdörren kvar men det får nog bli lite varmare först innan vi öppnar upp för den. Det nya trätaket är på god väg och den vita träsponten till kök och vardagsrum hade kommit. Det kommer verkligen att bli jätte fint när det blir klart.
Nu ska jag ta en promenad och sen gå på stan en stund innan det är dax att åka till jobbet. Bara 1 vecka kvar innan det är påsklov! Härligt! Nu verkar värmen vara på väg också om man ska lita på väderleksrapporten... vi får väl se!
Ha en bra vecka!
Kram L

Kommentarer

Inas sa…
Hej Du! Vilken härlig kaka du har gjort känner nästan doften av kortet... mums... Visst är blomman vacker jag har i stort sätt bara sådana porslinsblommor hemma de doftar så gott och jag klarar den doften för allergin. Ha en go vecka många goa kramar hälsa familjen Ina
STENLYCKA sa…
Tack för din gulliga hälsning, vad glad jag blev och så hittade jag till din fina blogg, med alla vackra bilder.
Porslinsblommor tycker jag är så fint, har en gammal skrutt som envisas med att inte vilja blomma. Hur gör du för att få den att blomma, skall man prata med den, ge näring eller har du andra knep?
Ha en fortsatt bra måndag!
Kramar
STENLYCKA sa…
Tack för tipset, nu skall jag sluta planter om.
Stenlycka
Du visar en av mina favoritblommor! Har alltid gillat de små vackra blommorna, kakreceptet ska jag spara till samlingen, kram Eva.

Populära inlägg