måndag 9 februari 2009

Kolla, vi har massa snö!!!

Efter härliga dagar i huvudstaden kom vi hem till en massa snö! I Stockholm hade det inte kommit en flinga utan mer varit regndisigt. Vår underbara granne hade tagit bort värsta snövallen med sin snöslunga så det blev lite lättare för J att styra bort resten av snön. Kunde inte låta bli att ta några kort nu på morgonen, så vackert. 8 grader kallt, massa snö och solen skiner! Nog för att jag gärna vill ha vår men norrlänningen i mig älskar när det är vitt och kallt. Det är snöslasket(som är betydligt vanligare än snö här) här i södra Sverige som jag har så svårt för. Cykelbanan upp mot lekparken i snöskrud
Vår entré, snön har tyngt ner enen så att det blivit som en gång in mot huset. Igår när vi kom hem fick vi krypa in under busken för att komma till dörren. Här har J försökt skaka av det värsta så det är lite bättre men mycket av snön hade redan hunnit frysa fast.
I Stockholm hann vi med lite shopping så klart =0) På ROOM hittade jag ett nytt förkläde till jobbet. Som hemkunskaps fröken använder man ju förkläde rätt flitigt och högfärdig som jag är vill jag ju förstås ha ett snyggt förkläde! Det blev ett från Lexington i denim!


Det är ett midjeförkläde med praktisk ficka och en hälla för "slängen", ni vet handduken som man torkar händerna på medan man lagar mat. Fick ett jätte fint Linum-förkläde från min svägerska när jag tog min lärarexamen men jag har fastnat i katedern och rivit upp ett hål. Ska ta hem det och se om jag kan fixa till det.


Sen var vi in till Barkarby Outlet på väg hem och hittade lite fina dukar och bröddukar på Linum och Hemtex. Nu är det ny jobbarvecka med extra kurs på kvällstid, friluftsdag med eleverna, kalas för 10-åringen, barnkörövning med fika och så drar omdömesskrivningarna igång. Bara att köra på helt enkelt! Då behöver man vackra saker omkring sig som sprider glädje, som tulpaner till exempel!


Hoppas ni får en bra och skön vecka!
Kram L

6 kommentarer:

Marina sa...

Här har vi sol idag och snö är utlovat de närmsta dagarna även här nere. Helt ok nu men itne sen i mars då vill jag ha vår men som sagt nu vill jag gärna ha snö. Kram!

Vardags-mirakel sa...

Hej, så vackert du har det med mycket snö och solsken. Ta det lugnt under veckan , det var mycket på gång såg jag.Ha det bra, kram Eva.

Krydda Livet sa...

Ja vad mycket snö det har kommit då. Det slutar liksom aldrig hehe. Det kommer och sen går det. Har gjort i princip hela vintern här söderut. Idag skiner solen och det är så vackert.

Kram

Viola sa...

Nu har snön kommit till oss och mera ska det bli varje dag denna vecka, förstår inte riktigt varför det ska komma nu, när vintern inte visat sig alls tidigare, men idag kan jag inte klaga, sol och takdropp som gett vårvibbar, hoppas du haft en bra måndag och du har visst en del att stå i denna vecka, kram

Vardags-mirakel sa...

Gokväll, om du inte har lust att skicka hit en kladdkaka så skulle jag föreslå att du delar upp i bitar och fryser in. Tyvärr är det farligt gott med frusen sådan också...Ha det bra, kramizar Eva.

Krydda Livet sa...

Ja när man väl tagit sig för att börja måla så går det som på räls. Då är det bara se till att slutföra det. Och jag blev väldigt nöjd med kistan faktiskt :)

Kram