panikmorgon & middagstips!
Igår fick jag en sån där start på dagen som gör att hela dagen blir ur fas. Vi försov oss. J åkte tidigt till jobbet och resten av oss snusade gott vidare. Hade ställt klockan på 6.15 men måste ha stängt av den någon gång för när jag vaknade stod den på 7.40! Jag ska vara på jobbet 7.40 , lektionen börjar 8.00 och 8 orna ska göra falafel och pitabröd, om jag är sen hinner inte pita brödet jäsa och då blir det ingen luftficka i brödet och var ska de då lägga falafeln?. Man hinner tänka mycket!Det tar ett par sekunder för hjärnan att fatta exakt HUR sen man är men när den väl har fattat så blir det full fart! Upp med barnen, på med kläder, borsta hår, borsta tänder, bre mackor, på med skor (tur att 10-åringen faktiskt gjort som mamma sa kvällen innan och packat gympapåsen),var är överdragisarna? jackor på, mascaran i handen, ut i bilen, dumpa barnen på skolan, äta mackan, måla ögonfransarna och kamma håret( vi vill ju inte skrämma eleverna alltför mycket), ringa kollegan som släpper in eleverna och säger till dem att fröken är på väg och hon vill att ni läser sidorna i boken om mat från andra länder eftersom ni ska laga falafel idag.. När jag kliver in i klassrummet ,observera klockslaget , 8.05 (jag bor 1 mil från mitt jobb!, fattar ni hur fort jag måste ha kört!!) så sitter alla elever och läser så snällt och vi kan börja med pitabrödsbaket och rullandet av falafel. Jag försökte komma ikapp hela dagen, det är som att den tiden man sov bort är svår att jobba igen =0) Det var först vid middagstid jag började komma i fas. Jag slutade relativt tidigt och tycker att det är väldigt avkopplande att laga mat när jag har tid på mig att lulla omkring. testade ett nytt recept som jag tänkte dela med mig av. Blev mycket bra och blev ett välkommet avbrott i "korv och makaroner-stimmet "som vi är inne i just nu.
Pastarullar med skinka
Hur mycket av allt beror på hur många ni är.
Jag tog följande mängder och fick över rester till idag
1 pkt färska lasagne plattor
7 färska champinjoner i bitar
1pkt lufttorkad skinka(eller vanlig rökt)
knappt 1 burk pesto
1/4 burk soltorkade tomater och 2 färska till garnering
riven ost
Gör en vanlig bechamelsås (knappt 1 liter mjölk)som du smaksätter med ett par matskedar pesto
Gör så här:
Bred pesto på lasagneplattorna
strö över skinkhack och soltorkade tomater
Skär varje platta i 3 delar och rulla ihop bitarna till rullar och
lägg dem i en ugnsform med skarven neråt
Hacka och fräs svampen och häll över rullarna
Häll över bechamelsåsen, garnera med tomat och strö över riven ost
In i ugnen i ca 200 grader tills osten smält och blivit gyllenbrun
och lasagneplattorna känns mjuka
Servera med god sallad
Tänk på att både skinkan, peston och osten är salt så du inte saltar för mycket. Om du utelämnar skinkan får du en vegetarisk rätt.
Kram L
Kommentarer
ha en riktigt skön helg med de dina, kram VIOLAN
Vilken hemsk tid att vakna upp till när du har så mycket att stå i huuu.
Det receptet ska jag spara, bara goda ingridienser som vi gillar här hemma.
Kram/Ingela.