måndag 1 december 2008

Julmarknad

Så, då har första advent passerat med allt vad det innebär... fredagen bestod i hektiska förberedelser inför julmarknaden även om jag kanske inte var till så stor nytta med min axel i fixerat läge men jag fixade fika och var moraliskt stöd i alla fall =0) Så här kommer lite bilder från iordningställandet (det går inte att ta kort under marknaden för då är det så mycket folk överallt. Det mesta är klart i alla fall även om lite finlir görs i sista stund på lördags morgonen.
Vackra blomstergrupper i vitt och traditionellt rött..
En härlig bordsgran med lång hållbarhet


Tjusiga buxbomhjärtan och trendigt rosa...


Betongdetaljer förstås...


Massa gott!

Härliga marmelader och inläggningar

Skorpor, vackert inslagna


Sen var det hantverksbord med vävda dukar och mycket annat vackert. Kransar och ris och ved såldes utanför där det även bjöds på glögg. Ett flertal lotterier drog in mycket pengar då de är väldigt populära och erbjuder fina priser. Jag vann en korg med allt möjligt smaskigt i, bland annat fin choklad från Ejes, och årechoklad i strut.

I källarvåningen erbjöds det kaffe och fantastiska kakor och bakverk i konditoriklass till humana priser, allt till ackompanjemang av vackert pianospel. Marknaden pågick mellan 10-13 och drog in dryga 40.000 kronor till välgörenhet genom "Bröd till bröder - Ge för livet" pengarna går till projektet Place of restoration där de kommer aidsdrabbade barn tillgodo.
Ingen dålig lön för mödan!

På vägen hem svängde vi förbi hos Johanna som driver den mysiga butiken "My lovley home". Om du klickar på namnet så kommer du till hennes blogg och om du klickar här så kommer du till hennes webbutik. Där var det också julmarknad och jag fick med mig mycket fint och gott därifrån, bland annat hemkokta karameller och ruccolapesto som var fantastiskt god. Sen hade hon zinksiffrorna jag letat sååå efter. Å en stor glasburk till saffransskorporna fick också följa med hem.

Å sen har ju huset pyntats, men det kommer sen...
Hoppas ni haft en skön första adventshelg!
Kram L

4 kommentarer:

ÅsaGåsa sa...

Vilken mysig marknad det låter som, med allt som man vill ha för att komma i julstämning.
Roligt med hyacinterna i julkulor!
Jag brukar mest köpa sånt man kan äta när jag är på marknad. Det var ingen dålig korg du vann.

Jozan - Krydda Livet sa...

Du det var ingen dålig julmarknad det inte :) Hade jag gärna varit på också.
En sån God Jul skylt har jag också investerat i. Gillar den jättemycket.
Kram

Marina sa...

Så mycket vackert! En sån där tålig bordsgran hade jag förra året. INgen i år ännu så länge. Kram!

Viola sa...

Här kändes det som jag var själv på besök på julmarknad, så härliga bilder med alla vackra blommor och tur har du oxå, vilken korg! Vet inte om du varit inne hos mig och prövat lyckan, om inte titta då in, kram