fredag 12 december 2008

Det snöar!!

Här fortsätter snön att falla. Oj vad det är vackert! Var tvungen att föreviga det med kameran. Det här är en av våra ingångar till huset, har lagt en ljusslinga i en stor koppargryta som jag planterar efter årstid i, just nu syns bara enen och murgrönan, det andra är under snön. Har vi milda vintrar så övervintrar murgrönan även i kruka. Rhododendron har vuxit sig väldigt stor sen vi flyttade hit, jag har beskurit den lite ( var tvunget om vi skulle komma förbi) fyllt på med ny jord lite nu och då och vattnat den förstås. Vet inte hur man ska göra med de överblommade frökapslarna, jag bryter bort dom på hösten och den verkar tacksam för den blommar mer och mer för varje år.På jobbet är betygen äntligen satta, det är lite som om musten går ur en när det är gjort. Man vänder ju verkligen ut och in på sig själv och går igenom målen och betygskriterierna, anteckningar, prov och läxförhör om och om igen för att ge ett så rättvist betyg som möjligt. När det är klart är man som en urvriden disktrasa i huvudet. Då var det bara att ladda om för luciafirande på barnens skola. Först 6-åringen som var stjärngosse, med efterföljande fika med föräldrarna och sen vidare till 3ornas firande i matsalen. Det var så vackert, med levande ljus på både tärnor och lucia. Vi hade ansvar för en vatten hink där vi satt, lite läskigt är det med deras långa utsläppta hår och glitter och lusselinnen som fladdrar. Men det gick bra även om jag flämtade lite när jag tyckte att det var lite väl nära mellan dem ibland.

Så nu när det är avslutat så tar vi nya tag inför imorgon när vi för 13 året i rad ska göra julgodis tillsammans med goda vänner. Vi är 3 familjer som har lyckats träffas varje år i adventstid för att äta god mat och umgås och tillverka sötsaker till jul. Ingen har varit sjuk eller missat en enda gång, är inte det fantastiskt så säg (peppar, peppar) I år är vi, 6 vuxna och 8 barn från ca 5 månader till 14 år, hemma hos oss, så jag står för maten och inköp av godisingredienser. Det blir honungsglaserad halloumi på salladsbädd till förrätt och älgstek med potatisterrin och blåbärssky till varmrätt. Efterrätten kommer med en av familjerna så det blir en överraskning. Det ska bli mysigt och barnen är så förväntansfulla.
Hoppas ni får en trevlig helg!
Kram L

6 kommentarer:

goooooood girl sa...

your blog is very fine......

Viola sa...

Det händer mycket just nu, hektiska dagar kring lucia, så mysigt men ibland oxå lite väl mycket,....skönt att alla betyg är satta! Hemma hos mig har jag alla kollegor på knytis ikväll, en tradition vi har, så det blir mycket julmat denna afton hos VIOLAN, far till landet imorgon för att relaxa igen! Vackra vintriga bilder och även vi har snöfall idag, men det är inte tillräckligt kallt för att det ska bli kvar någon längre tid, ha nu en skön lussehleg, kramar

Marina sa...

Maken sätter också betyg men det är i slöjd så där är inte så mycket att gå genom med läxförhör och sånt.
Vår dotter ska få betyg för första gången och dom har börjat få reda på en del nu. De flesta lärarna verkar ha instälningen att de högsta man kan få efter en termin i 8:an är vg, för att slippa riskera att sänka nästa termin.
Här blir det Idolmys i kväll.

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Vilken mysig tradition ni har! Maten låter så god...

Under en vind sa...

Tack för dina rader hos mig som gjorde att jag hittade hit till din mysiga blogg! Bra tips med godis och paket under advent, jag har tänkt minska ner till adventssöndagarna också men ännu inte fått gehör hos barnen...hi hi...Känner mig dock nöjd med kalenderns innehåll i år, det har lyckats bli bra saker som de har glädje och nytta av!

Hoppas att du haft en mysig lucia! Här har granen kommit in idag så nu är det jul i varje vrå!

Kram!

Inspiration i vitt sa...

Vad många fina bilder du visar och vad fint det var med belysning i grytan.
Kram på dig/Ingela.