måndag 3 november 2008

Härlig höstlovstripp

Så är vi då hemma från vår lilla höstlovstripp. Kul att vara borta men skönt att komma hem igen. Vi åkte med M och hennes familj till Stockholm fredag till söndag för att umgås och hitta på lite roliga saker med barnen. Vi bodde på hotell och åt smaskig frukost varje morgon (BÅDE kalaspuffar och O`Boy, ja det är ju inte varje dag man äter hotellfrukost) Fredag eftermiddag ägnades åt shopping och middag på hotellet. Barnbuffé, ät så mycket du orkar för 65 kronor, där det fanns pannkakor, pommes och korv och spagetti och köttfärs sås att välja mellan. Du kan tro att barnen åt! Pommes doppat i grädde var tydligen inte så tokigt =0) Vi vuxna mumsade i oss lite mer sofistikerad mat än så. På lördagen tog vi oss med tunnelbana till Gamla stan och därifrån en rask promenad till slottet.


Vädret var strålande, med tanke på snögloppet som var på fredagen så hade vi inte så höga förväntningar men solen sken från klarblå himmel även om det var lite kyligt.

Det är ju nästan ett måste att ta kort på de buttra vakterna som står utposterade runt slottet. Den här kunde inte låta bli att snegla lite på oss när vi tog kort =0)

Ståtliga lejon vaktar trappan

En så här glad 6-åring hade vi med oss
( har precis tappat 3 tänder så han pratar lite roligt för tillfället)


Så kom vi då till första stoppet, Livrustkammaren!
Här strosade vi ganska länge, det fanns mycket vackert att se, både smått och stort.
Bland annat dessa fantastiska bröllopskläder...
(Foto från deras hemsida)

Det är Gustav III:s och Sofia Magdalenas bröllopskläder. De gifte sig 20 år gamla år 1766. Då hade deras äktenskap redan varit bestämt i 15 år! Snacka om lång och tidig förlovning.
Sen tog papporna med sig barnen till Aquaria som ligger bredvid Junibacken för att titta på hajmatning och en promenad i regnskogen. Allt medan mammorna fick gå på stan själva en stund (återkommer med bilder från den stunden vid ett senare inlägg)

(foto från www.aquaria.se)
Det verkade som att de var nöjda med upplevelsen för det var glada barn som mötte oss ett par timmar senare.

Därefter hade vi bokat bord på favoritstället för både oss vuxna och för barnen.
T.G.I Friday!

Har ni inte prövat det så gör för allt i världen det! Kanongod mat och bra mat till barnen, kritor och pyssel, ballonger mm men ändå en riktig restaurang.
(Man kan ju bli lite trött på McD:s utbud ibland!)
Efter en god natts sömn var det då dax för huvudsyftet med resan Musikalen SUNE med Benjamin Wahlgren i huvudrollen.


(foto från www.na.se)
Kanske lite tunn story för oss vuxna men barnen i alla åldrar tyckte att det var toppen, bra musik och full fart! Toppenkul! Sen var det trötta barn som landade på tåget hemåt och ingen av dem protesterade när det var sängdax heller =0)
Ett bra avslut på höstlovet!
Hoppas ni har haft en bra helg!
Kram L

2 kommentarer:

Fili & Bibi sa...

Ja, det låter ju helmysigt. Låter som en skön rekreation för både kropp, själ och familjesamvetet...Ha en bra vecka önskar Chrissan

Anonym sa...

Wow...vilken toppenupplevelse ni verkar haft. Noa är ju för söt med sin glugg ;o) Kan tänka mig att han sluddrar roligt. Härliga bilder och mysig läsning, det kändes som att man var med...Ha det så bra, vi ses och hörs snart hoppas jag. Kram Lojsi